Ezt gyorsan el kell felejteni

Kilencgólos vereséget szenvedett a DEAC kézilabdacsapata a Békési FKC otthonában, az NB I/B 6. fordulójában.

Az elmúlt három bajnoki mérkőzést veretlenül vívták meg a DEAC kézisei, ám némileg árnyaltabb képet mutat, hogy ebből két döntetlen született, legutóbb viszont az FTC U21 ellen remek játékkal sikerült diadalmaskodni. Mai ellenfelünk idei teljesítménye kissé hullámzó, október elején például kikapott a Ferencvárostól, múlt héten azonban viszonylag könnyedén verte az előző szezonban még NB I-es, jelenleg a másodosztályt vezető Ceglédet (igaz, a Pest megyeiek tartalékosan álltak fel).

Kezdetben kiegyenlített volt a játék, majd a hazaiak kicsit megléptek, a 11. percben 9-5-re vezettek, ebben az időszakban ugyanis támadásban nem voltunk elég hatékonyak. A következő hat minutum viszont már a DEAC-é volt, ennek köszönhetően egyenlítettünk. A vezetést ugyan nem sikerült átvennünk, de szorosan ott lihegtünk a békésiek nyakán. Nálunk főleg Rédei István és Balázs Sándor szórta a gólokat, a másik oldalon Hrabák és Mezei remekelt. A félidő utolsó perceit emberhátrányban töltöttük, ezt kihasználták a vendéglátók, akik háromgólos előnybe kerültek.

Bíró Ádám góljával indult a második játékrész, de a sorozatos kiállításainkat nem bírtuk el, és a Békés ismét nagyobb fórra tudott szert tenni, a 37. percben 22-17 volt az állás. Innen már nem sikerült felállnunk, sok technikai hiba, eladott labda, pontatlanság jellemezte a játékunkat, hosszú percek teltek el úgy, hogy egyetlen gólt sem szereztünk. Ezek összességében pedig vereséghez vezettek.

NB I/B, 6. forduló
Békési FKC–DEAC 34-25 (18-15)

Városi Sportcsarnok Békés. Vezette: Réti, Szedmák.
DEAC: Mándi, Boros 1 – Hornyák, Mucza 1, Mórucz, Bíró Á. 1, Fülöp, István P. 1, Gidai 5, Rédei 7, Balázs S. 4, Péter D., Illés 1 (1), Pethő, Dobos 1, Fábián 3.

Kiállítások: 12, ill.14 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.