Fölényes sikerrel lett teljes az ünnepi hangulat

A Debreceni Egyetem alakulata egyszer sem volt hátrányban a Vecséssel vívott bajnokin.

A DEAC-Vecsés találkozó előtt plüssállatokat dobálhattak a szurkolók a DESOK játékterére: ezzel az akcióval az egyik debreceni gyermekotthon nehéz sorsú lakóinak próbáltuk kicsit szebbé tenni az ünnepeket. A kezdő sípszót megelőzően Hornyák Zoltánnak és Fülöp Gábornak is szólt a vastaps, hiszen csapatkapitányunk ma lett 35 esztendős, míg jobbszélsőnk tegnap ünnepelte a születésnapját.

Szerencsére a fieszta a találkozón is folytatódott. Kiss Roland és Pethő Ákos találatával hamar kétgólos előnyre tettünk szert, amit a vecsésiek Antal Máté vezérletével eltüntettek. Kiss Axel egy indulást követően pimasz befejezést választott, ezzel 3-2-re módosult az állás. Sajnos a kilencedik percben Kathi Péternek megsérült a lába, húzóemberünk nem is tudta folytatni a meccset. A Kathi helyére beszálló Kerezsi Ádám kiváló teljesítményt nyújtott, eleinte főleg hátul remekelt, aztán támadásban szintén lehetett dicsérni. Nagyon összeállt a védelmünk, ezt jelzi, hogy negyedóra után csupán háromszor vette be a kapunkat az ellenfél. Ehhez Maródi Ádám védései is kellettek, kapusunk a szünetig nyolc hárítást mutatott be. Az első félidő második szakaszában egyre tekintélyesebb fórra tettünk szert, végül a pihenő során 17-11 szerepelt a kijelzőn.

A második játékrészben sem forgott veszélyben a győzelmünk, vetélytársunk ötnél közelebb nem tudott felzárkózni. Illés Tamás magabiztosan értékesítette a heteseket, míg a gólvonalon folytatódott a Maródi-show. Kapuvédőnk gyakorlatilag “minden hangszeren játszott”: fogott ziccert, átlövést és büntetőt, az i-re a pontot pedig azzal tette fel, hogy bevette az üresen tátongó vecsési kaput. A hajrában Mándi Norbert bátran rotálhatta csapatát, mivel zsebben volt a két pont (30-21). A végjátékban egy tetszetős kínai figurából szerzett találattal akartuk meghálálni a csarnokunkat megtöltő drukkereink kitartó buzdítását, ám Tóth Máté megoldásába hiba csúszott. Ezúttal ez is belefért, az összecsapást 34-28-ra megnyertük. Ha azt nézzük, hogy a Pest vármegyeiek egyszer sem vezettek, kijelenthetjük, hogy megérdemelten diadalmaskodtunk.

NB I/B 12. forduló
DEAC-Vecsési KKFT 34-28 (17-11)
DESOK, vezette: Paska Dániel, Vastag Sámuel.
A DEAC összeállítása: Maródi 1, Boros – Hornyák, Mucza, Kiss R. 5, Bakó, Fülöp, Illés 5 (3), Kathi, Almásy, Kiss A. 6, Pethő 5, Kerezsi 4, Dobos 1, Tóth M. 3, István 4. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 4/3 ill. 5/4.
Kiállítások: 10 ill. 12 perc.

Fotók: Derencsényi István