Folytatódhat a kézilabda-bajnokság

A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatása szerint az országos bajnoki és kupasorozat folytatódhat, és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt megyei bajnokságok küzdelmei is tovább játszhatók.

Az mksz.hu továbbá arról számol be, hogy valamennyi mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni, az MKSZ Szakmai- és Versenybizottságának 54./2020 (IX.04.) számú határozatában foglalt feltételek szerint, az MKSZ COVID-protokolljának betartása mellett.

A Magyar Kézilabda Szövetség folyamatosan nyomon követi a járványhelyzetet, a jogszabály-változásokat és a sportágon belüli adottságokat, és szükség esetén további döntéseket hoz a versenyrendszerrel kapcsolatos kérdésekről.

Bár a küzdelmek folytatódhatnak, a csapatok nincsenek könnyű helyzetben, koronavírus-esetek miatt sorra halasztani kell a mérkőzéseket. A DEAC hat forduló alatt mindössze három bajnokit tudott lejátszani az NB I/B-ben, de a többi együttes is hasonló gondokkal küszködik. A mieink utoljára október 17-én, a Kecskemét ellen léptek pályára a bajnokságban, ezt követően a nyíregyházi találkozót elhalasztották, és a most szombatra kiírt Mizse elleni meccset sem lehet megrendezni (emellett az első két fordulóban elmaradt a Hatvan és a Balassagyarmat elleni bajnoki is).

A DEAC a tervek szerint legközelebb november 21-én, a Ferencváros U22-es csapatának otthonában játszana, de még kérdéses, lesz-e mérkőzés.