Folytatódott a veretlenségi sorozatunk

A Vecsés sem tudta lefékezni a Debreceni Egyetem alakulatát, amely az előző négy bajnokiján a begyűjthető nyolc pontból hetet megkaparintott.

Péntek este a Vecséssel vívott bajnokin folytatódhatott a DEAC kézilabdázóinak kiváló sorozata. Mándi Norbert legénysége az NB I/B előző három fordulójában veretlen maradt (egy remi mellett kétszer győzött), így bizakodva várhatta a Pest vármegyeiek elleni meccset.

Pethő Ákos góljával startolt a mai mérkőzés, de Gáspár Kristóf válaszára nem kellett sokat várni, a második perc végén 1-1 szerepelt a kijelzőn. Ezúttal Boros Tamás kezdett nálunk, kapusunk pedig remekelt, a szünetig kilenc védést mutatott be. 3-3 után egy 5-1-es sorozatot produkáltunk, ezzel pedig megléptünk (4-8). Az első félidő második fele a vecsésieknek sikerült jobban, így ez a periódus 12-12-es eredménnyel zárult.

A második játékrész elején sorrendben Dobos Balázs, Kerezsi Ádám és Pethő Ákos is betalált, ennek köszönhetően megint kényelmesebb helyzetbe kerültünk. A negyvenedik percben Maródi Ádám fogadhatta a csapattársak gratulációját, ugyanis a kapuvédő megfogta Angerbrandt Ákos büntetőjét. Kézben tartottuk a találkozót, ezt bizonyítja, hogy kettőnél közelebb a hazaiak nem tudtak felzárkózni. Az 53. perc végén Horváth Dániel megszerezte a vecsésiek 23. találatát (23-25). A hátralévő időben a hazaiak már nem vették be a kapunkat, míg mi négyszer is eredményesek voltunk, így összességében magabiztos, 29-23-as győzelmet arattunk. A sikerből Illés Tamás, Pethő Ákos és István Péter is hat góllal vette ki a részét.

A 28. fordulóban együttesünk a feljutását a múlt héten bebiztosító Győrt fogadja, az összecsapást május 4-én rendezik meg a DESOK-ban.

NB I/B 27. forduló
Vecsési KKFT-DEAC 23-29 (12-12)
Üllő Városi Sportcsarnok, vezette: Garai Balázs Róbert, Varasdi Levente Zoltán.
A DEAC összeállítása: Boros, Maródi – Hornyák, Fülöp, Kiss B., Illés 6 (2), Almásy 2, Szolnoki, Kiss A. 4, Pethő 6, Kerezsi 4, Portik Dobos, Király, Dobos 1, István 6. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 6/3 ill. 2/2.
Kiállítások: 4 ill. 10 perc.

Fotó: Derencsényi István