Gidai Máté: Megfogott a DEAC családias légköre

A Debreceni Egyetem alakulatától elköszönő jobbszélső elárulta, nyitva maradt az a bizonyos kiskapu.

Gidai Máté búcsúztatásával indult a DEAC férfi kézilabdázóinak a szombati bajnokija, amelyen a Salgótarjánnal csaptak össze a DESOK-ban. A 29 esztendős jobbszélső nem tudja összeegyeztetni a civil életét a sporttal, így a tavaszi idényben már nem számíthat rá Mándi Norbert vezetőedző.

A tavalyi év végén munkahelyváltásra nyílt lehetőségem, viszont ennek az volt a feltétele, hogy januártól márciusig Budapesten kell dolgoznom, ezért hoztam meg ezt a nehéz döntést – kezdte a beszélgetést Gidai. – Az utóbbi időben boka- és vádlisérüléssel is bajlódtam, amit szintén figyelembe vettem, amikor gondolkodtam a folytatáson. Van némi esély egyébként a visszatérésre, ez akkor képzelhető el, ha újra Debrecenben fogok élni. Amennyiben a vezetőedző ebben az esetben úgy véli, hogy segítségére lehetek a csapatnak, akkor szívesen jövök. Szép emlékekkel gazdagodtam a DEAC-ban, ki kell emelni a klubra jellemző családias légkört, ami nagyon megfogott. Szerencsére a beilleszkedés könnyen ment, hamar megtaláltam a közös hangot mindenkivel. Azt megígérhetem, hogy az összes hazai meccsen a DESOK-ban fogok szurkolni a srácoknak. A fiúkkal tartom majd a kapcsolatot, hiszen több baráttal gazdagodtam itt – hangsúlyozta a játékos.

Máté karrierje elején a Pick Szegedben pallérozódott, a tehetségét pedig az is alátámasztotta, hogy bekerült az utánpótlás-válogatottba. A kiteljesedését végül egy súlyos sérülés sajnos meggátolta.

Szegeden végigjártam a ranglétrát, szerencsére több alkalommal a felnőtt gárdában is szóhoz jutottam. Aztán jött a keresztszalag-szakadás, ami kisebb törést okozott a pályafutásomban, valamilyen szinten még mindig érzem ennek a hatását. Abba már felesleges belegondolni, hogy mi lett volna akkor, ha nincs ez a sérülés – zárta mondandóját Gidai Máté.

Gidai Máté statisztikája a DEAC-ban:

  • 2020/21-es szezon: 10 bajnokin 16 lőtt gól
  • 2021/22-es szezon: 22 bajnokin 100 lőtt gól
  • 2022/23-as szezon: 8 bajnokin 15 lőtt gól