Győzelemmel búcsúztatnánk a jobbszélsőt

Mándi Norbert úgy véli, a Debreceni Egyetem alakulata nem becsülheti le a salgótarjániakat.

A DEAC férfi kézilabdázói bő egy hónapos szünetet követően szombat este a Salgótarján elleni hazai meccsel folytatják a szereplésüket az NB I/B-ben. A tabellára pillantva Mándi Norbert legénysége esélyesként várhatja az összecsapást, hiszen a sereghajtó érkezik a DESOK-ba. A találkozón nem szerepel Gidai Máté, aki a civil életére összpontosít, ezért a tavaszi idényben már nem számíthat rá a trénerünk.

Máté új munkahelyre került, ezt pedig nem tudja összeegyeztetni a sporttal – kezdte a beszélgetést Mándi Norbert. – Próbáltunk a helyére új jobbszélsőt igazolni, de nem jártunk sikerrel, így a pótlását házon belül oldottuk meg. A Salgótarján ugyan az utolsó helyen áll a tabellán, ettől függetlenül nem lesz könnyű dolgunk. Tavaly gyakorlatilag ugyanezzel a kerettel a felsőházba jutott, ami intő jel lehet. Kielemeztük az ellenfelet, tudjuk, hogy védekezésben és támadásban milyen felállásokat szokott előhúzni. A kisebb pihenő miatt elképzelhető, hogy kiestünk a ritmusból, bár bízom benne, hogy ez nem okoz problémát. Általában az olyan találkozókon, amelyeken minket tartanak a favoritnak, meg szoktunk izzadni. Abba kapaszkodhatunk, hogy a mostani idényben elég jó teljesítményt nyújtunk hazai környezetben. Az edzéseken odatették magukat a fiúk, bár akadnak dolgok, amiket még csiszolni kell. Várjuk az összecsapást, amelyen Máté búcsúja miatt is szeretnénk begyűjteni a három pontot – hangsúlyozta a vezetőedzőnk.

A világbajnokságon játékvezetőként tevékenykedő Bíró Ádám a héten tért vissza Magyarországra, így nem biztos, hogy szóhoz jut a holnapi találkozón. Bírót leszámítva mindenki bevethető, vagyis közel teljes kerettel vághatunk neki a bajnokinak.

A DEAC-Salgótarján meccsre a szurkolók a jegy.deac.hu-n már megvehetik a belépőjüket, klubunk Youtube-csatornáján élő közvetítéssel jelentkezünk.

NB I/B 12. forduló
DEAC-Csépe Salgótarjáni SKC
2023. 01. 28. (szombat) 18:00, DESOK

Fotó: Papp Attila

Tabella: