Győzelemmel indítottuk a szezont

Ligakupa-mérkőzéssel kezdődött a kézilabda 2021-2022-es szezonja, a DEAC a Mezőkövesdet fogadta a DESOK-ban, ahol háromgólos hazai siker született.

Két vendéggóllal indult a találkozó, majd Illés Tamás szépített, és bár megvolt az esély, hogy gyorsan egyenlítsünk, nem sikerült még hetesből sem. A Mezőkövesd tovább növelte előnyét, de amikor végre a védekezésünk összeállt, és a befejezéseknél is jobban koncentráltunk, sikerült kiegyenlítenünk, sőt, a 16. percben – a mérkőzés során először – a vezetést is átvettük. Amikor már négygólos volt az előnyünk, a vendégek edzője, Drizner Péter jobbnak látta, ha időt kér, de a fejmosás nem segített csapatának, továbbra is a DEAC irányított, nem engedte közel ellenfelét, és a félidő végül háromgólos hazai fórral zárult.

A szünet után is magabiztos játékot láthatott a közönség, a 36. percben már hattal mentek a mieink. Később volt olyan időszaka a játékrésznek, amikor elszórtuk a labdákat, a támadásaink is pontatlanná váltak, ekkor kicsit ránk jöttek a borsodiak, de igazán megközelíteni egyszer sem tudtak minket. A szezon első tétmérkőzése 31-28-as DEAC-győzelemmel ért véget.

Ebben a sorozatban legközelebb csak január 11-én játszunk, akkor az NB I-es Eger otthonában lépünk pályára. Jövő hét szombaton viszont a bajnokságban is megkezdjük a küzdelmeket: a Ceglédet fogadjuk majd a DESOK-ban 18 órától.

Ligakupa, B csoport, 1. forduló
DEAC–Mezőkövesdi KC 31-28 (15-11)

DESOK. Vezette: Kiu G., Kiu T.
DEAC: Boros – Gidai 5 (1), István P. 2, Rédei 5, Balázs S. 1, Pethő 4, Illés 4 (1); Mándi, Hornyák Z., Mucza 2, Mórucz, Bíró Á. 2, Fülöp 3, Kathi, Péter D. 2 (1), Fábián 1.

Kiállítások: 6, ill. 4. perc
Hétméteresek: 3/6, ill. 1/3