Győzelemmel zártuk a Ligakupát

Lejátszotta utolsó Ligakupa-mérkőzését a 2020-2021-es szezonban a DEAC kézilabdacsapata. A mieink ma a Nyíregyháza otthonában diadalmaskodtak.

A Debreceni Egyetem kézilabdázói az idényben harmadik alkalommal csaptak össze a Nyíregyházi KC együttesével. Először a Magyar Kupa első fordulójában, majd két nappal ezelőtt a Ligakupában mérkőztek meg egymással a felek. Mind a két mérkőzés DEAC-sikerrel zárult, és ma este is azzal a céllal léptünk pályára a Continental Arénában rendezett találkozón, hogy ismét két vállra fektessük a nyírségieket.

Az első hazai találatra sikerült gyors góllal válaszolni, majd a 4. percben már 3-1-re vezetett együttesünk. Fordított azonban a Nyíregyháza, és a 16. percig végig nála volt az előny. Ezután viszont koncentráltabban kezdtünk játszani, jobban megszerveztük a védekezésünket, támadásban is jeleskedtünk, ennek köszönhetően visszavettük a vezetést, amit egészen a mérkőzés végéig biztosan tartottunk. Végül 37-30-ra megnyertük a találkozót.

Pénteken még lesz egy Ózd-Eger összecsapás a D-jelű kvartettben, de attól az eredménytől függetlenül már biztos, hogy a DEAC a második helyen végzett. A csoportgyőztesek jutottak a negyeddöntőbe, így az éllovas egriek folytathatják a küzdelmeket a Ligakupában.

Ligakupa D-csoport
Nyíregyházi KC–DEAC 30-37 (14-20)
Continental Aréna. Vezette: Budai-Bock, Wenzel.

DEAC: Mándi, Maródi – Hornyák Z. 5, Mucza, Mórucz 3, Leiter 1, Pál G. 4, Illés 6, Kathi, Pethő 4 (1), Péter D. 5 (2), Füzesi 3, Szolnoki, Maródi, Tóth M. 2, Gidai 4 (1).

Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/7, ill. 4/5