Győztes főpróba

A Debreceni Egyetem alakulata a Diósgyőr elleni sikerrel hangolt a bajnokság folytatására.

A DEAC férfi kézilabdázói csütörtökön a DVTK-val vívtak edzőmeccset. Ellenfelünk jól muzsikál az NB II-ben, hiszen tizenegy meccséből 10-et megnyert, csupán egy vereség rondít bele a makulátlan mérlegbe.

Az első gól a második percben született, ekkor Illés Tamás értékesített egy hétméterest. Az elején tapadt ránk a házigazda, ám 4-4 után egy 6-0-s sorozattal elléptünk, a diósgyőri gólcsendet Kecskés Dániel szakította meg a játékrész derekán (5-10). A szünetig nagy fordulatot nem hozott a mérkőzés, ennek köszönhetően magabiztos fórral várhattuk a folytatást (9-17).

A második játékrészben is főleg a mi akaratunk érvényesült, Dobos Balázs találatával a 39. percben már tízre hízott az előnyünk (12-22). A hátralévő időben próbált közelebb kapaszkodni ellenfelünk, de ez nem jött össze neki, a 26-36-os végeredményt Menyhárt László állította be. Mándi Norbert vezetőedző a keretbe benevezett összes játékosát bevetette, és gyakorlatilag mindenki kivette a részét a sikerből, ezt jelzi, hogy csupán Hornyák Zoltán nem tudott beköszönni.

A mérkőzésen tudtuk gyakorolni azokat az elemeket, amelyeket szeretnénk alkalmazni a következő héten a Salgótarján elleni bajnokin. Láttam pozitívumokat, a harminchat lőtt gólunk önmagáért beszél, emellett védekezésben szintén felfedeztem jó dolgokat, továbbá a remek kapusteljesítményt szintén kiemelném. Mindenkinek játéklehetőséget adtam, ebből kifolyólag volt, amikor nem a szokásos felállásban játszottunk. Külön öröm, hogy olyan fiatal is pályára léphetett, aki eddig nem játszott a felnőtt csapatban, ennek ellenére jó teljesítménnyel rukkolt elő – összegzett Mándi Norbert.

Együttesünk január 28-án a salgótarjániakat látja vendégül az NB I/B-ben.

Felkészülési mérkőzés
DVTK-DEAC 26-36 (9-17)
Generali Aréna, vezette: Harsányi, Magyar.
A DEAC összeállítása: Boros 1 – István 5, Dobos 5, Kiss Axel 2, Rédei 2, Hornyák, Illés 5 (3), Mórucz 2, Mucza 1, Pethő 4 (1), Kathi, Balázs 2, Menyhárt 2, Kiss R. 3, Szolnoki 2. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 4/2 ill. 4/4.
Kiállítások: 10 ill. 8 perc.