Hornyák Zoltán: Szeretnénk jó játékkal meghálálni a szurkolók támogatását

A csapatkapitány szerint a Debreceni Egyetem alakulata akkor veheti fel a versenyt a veszprémiekkel, ha kevés eladott labdája lesz.

Újabb komoly erőpróba vár az NB I/B tabelláján a kilencedik pozíciót birtokló DEAC férfi kézilabdázóira, akik az előző héten a listavezető Győr otthonában vizitáltak, szombaton 18 órától pedig a képzeletbeli dobogó második fokán álló BFKA-Veszprémet fogadják. A bakonyiak tizenhárom fordulót követően csupán két meccsen nem tudtak nyerni: a győriekkel vívott hazai bajnokijuk remivel végződött, míg októberben a Békés csarnokában maradtak alul egy góllal (24-23).

A veszprémiek már a legutóbbi idényben is meggyőző teljesítményt nyújtottak, így nem lep meg az idei produkciójuk – kezdte a beszélgetést Hornyák Zoltán. – Nagyon nehéz dolgunk lesz, talán ki lehet jelenteni, hogy bravúrnak számítana a győzelmünk, ennek ellenére bízunk ebben. Ellenfelünk keretét gyors és képzett játékosok alkotják. Akkor lehet csak esélyünk a sikerre, ha kevés technikai hibát fogunk elkövetni. Az biztos, hogy a vendégek az eladott labdáinkat könnyű gólokkal fogják megbüntetni. Ez lesz a naptári évben az utolsó hazai bajnokink, szeretnénk jó játékkal meghálálni a szurkolóink támogatását. Örömteli, hogy folyamatosan nő a nézőszám a mérkőzéseinken. Arra szeretnénk kérni a drukkereinket, hogy holnap ismét sokan buzdítsanak minket a DESOK-ban! – mondta rutinos csapatkapitányunk.

Mándi Norbert tanítványai a legutóbbi játéknapon nem tudták borítani a papírformát Győrben, a találkozó végeredménye 31-27 lett. Hornyák Zoltán szerint a vereség ellenére látott biztató momentumokat.

Sajnos az elején eléggé beragadtunk, ha nincs ez a rossz kezdés, talán még a bravúr is összejöhetett volna. Támadásban és védekezésben egyaránt akadtak pozitívumok, amelyekre bátran építhetünk – fogalmazott a védelmünk egyik vezére.

NB I/B 14. forduló
DEAC-BFKA-Veszprém U21
2023. 12. 09. (szombat) 18.00, DESOK