Hosszabb kihagyás vár István Péterre

Ebben az évben már nem játszhat a DEAC kézilabdacsapatának beállósa, akinek elszakadt az oldalszalagja és a térdkalácsa is elmozdult a helyéről.

A Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett csapatunk beállósa, István Péter, akihez mentőt is kellett hívni. A játékos jelenleg otthon lábadozik.

A sérülés pillanatában hirtelen nem tudtam, mi történt, de éppen tegnap néztem meg videón a mérkőzést, és látszott, hogy letapadt a lábam, majd ahogy fordultam volna, kiugrott a térdem – idézte fel a történteket István Péter. – A vizsgálatok során kiderült, hogy az oldalszalagom elszakadt, és a patella elmozdult a helyéről. Három hét múlva kell visszamennem kontrollra, akkor derül ki, hogy kell-e műteni, és ha igen, mikor. Jelenleg rögzítő van a lábamon, amit nem is lehet behajlítani, így nem sok mindent tudok csinálni. Mankóval közlekedhetek, de csak a lakásban. Kérdéses, mikor térhetek vissza. Ami biztos, hogy ebben az évben már nem játszhatok.

A sérülés felidézése után kicsit vidámabb témára váltott István Péter, aki a csapat remek szezonrajtjáról is beszélt a DEAC.hu-nak. Mint ismert, az első NB I/B-s mérkőzésen együttesünk egygólos győzelmet aratott az előző idényben még az élvonalban szereplő Mezőkövesd felett, majd a Nyíregyházát is sikerült két vállra fektetni a Magyar Kupában.

A nyári alapozás viszonylag zökkenőmentesen lezajlott, ám a bajnokság kezdete előtt egy héttel kezdődtek a problémák a járvány miatt. Mérkőzések maradtak el, nem tudtunk rendesen készülni, volt olyan edzés, amelyen csak nyolcan vettünk részt. Ehhez képest jó eredményeket értünk el, és bízom benne, a továbbiakban is hasonlóan sikeresek leszünk. Ha így folytatjuk és visszatérnek a hiányzók, a középmezőny elején is végezhetünk” – vélekedett István Péter.

A játékosnak gyors felépülést és mielőbbi visszatérést kívánunk!