Huszáros hajrával legyőztük az Ózdot

Sikerrel rajtolt a Ligakupában együttesünk. Hiába vezetett a mérkőzés nagy részében az Ózd, a végét a mieink bírták jobban.

A DEAC kézilabdacsapata az Ózdi KC együttesét fogadta a Ligakupában. Ebben a sorozatban először léptünk pályára a szezonban, míg borsodi ellenfelünk már két mérkőzést lejátszott, egy győzelem és egy döntetlen volt a mérlege. Az NB I/B-s bajnokságot vezető együttes ellen nem számíthattunk könnyű összecsapásra, bár a Ligakupa lényege, hogy a játékosok megkapják a meccsterhelést, emellett remek lehetőség a fiatalok számára is a bizonyításra.

Az első tíz percben inkább a vendégek akarata érvényesült, majd felzárkóztunk, és a 18. percben először sikerült egyenlítenünk a mérkőzésen. Két perccel később fordítottunk, és innentől a szünetig szoros volt az állás. A második félidő nagy részében többnyire az ózdiak vezetettek, de nem tudták lerázni a DEAC-ot. Rutinos játékosainkat remekül kiegészítették a fiatalok, akik lelkesen kézilabdáztak. Az 58. percben átvettük a vezetést, amit már nem is engedtünk ki a kezünkből, sőt, sikerült növelni az előnyünket, és végül 27-24-re megnyertük a találkozót.

Ligakupa, D-csoport
DEAC–Ózdi KC 27-24 (10-11)

DESOK. Vezette: Rontó, Szanyi.
DEAC: Mándi 1, Maródi – Hornyák Z., Mezei 2, Mórucz 1, Kathi, Leiter 2, Pál G. 3, Illés 2, Pethő 9 (1), Kiss D. 2, Maródi, Péter D. 4 (2), Füzesi, Szolnoki, Király 1

Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/3

DERENCSÉNYI ISTVÁN FOTÓI A MÉRKŐZÉSRŐL