Idegenben folytathatjuk a pontgyűjtést

Az ÓAM-Ózdi KC vendégeként lép pályára a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata az NB I/B 10. fordulójából elhalasztott mérkőzésén.

Az idei bajnokságban először találkozik egymással az Ózd és a DEAC, ám a Ligakupában már összemérte erejét a két gárda, akkor oda-vissza debreceni siker született. Reméljük, ezúttal is így lesz, mindenesetre a mieink remek formában vannak, az elmúlt öt mérkőzésüket megnyerték. Jelenleg 18 ponttal az ötödik helyen állnak, míg soron következő ellenfelünk közvetlen mögöttünk van 15 egységgel.

A DEAC egyik tehetsége, a 17 éves Tóth Máté egy végletekig kiélezett mérkőzésre számít.

Hazai pályán játszanak, biztos vagyok benne, mindent megtesznek, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Az elmúlt öt meccsen megéreztük a siker ízét, és reméljük, ezúttal is győztesen hagyjuk el a pályát. Ha sikerül megakadályoznunk az Ózd gyors lerohanásait, és ha pontosan követjük az edzőink utasításait, akkor újabb két ponttal gazdagodhatunk – fogalmazott Tóth Máté, aki kitért a DEAC utóbbi időben mutatott jó formájának okára is. – Végre mindenki egészséges, így teljes kerettel tudunk készülni a mérkőzésekre. Egyre jobban összekovácsolódtunk, a meccseken, edzéseken is küzdünk egymásért és a csapatért. A győzelmek önbizalommal töltenek el minket, ami mindenki teljesítményére jó hatással van.”

Bíró Imre vezetőedző folyamatosan lehetőséged ad a fiataloknak is, akik remekül kiegészítik a rutinosabb játékosokat.

Minden fiatal csapattársam nevében mondhatom, hogy a bizalmat, amit rendszeresen megkapunk, igyekszünk maximálisan meghálálni. Jó a kapcsolatunk mindenkivel, egy családdá kovácsolódtunk, ha lehet így fogalmazni. Nagyon jó érzés, amikor egy-egy szituációban a rutinos játékosok segítenek a fiataloknak. Ha valamit elrontunk, akkor próbálnak minket tanácsokkal ellátni, amit rendszerint meg is fogadunk” – zárta a fiatal tehetség.

NB I/B, 10. fordulóból elhalasztott mérkőzés
ÓAM-Ózdi KC – DEAC
péntek 19.00, Marosi István Városi Sportcsarnok, Ózd