Idei első bajnokijára készül csapatunk

A DEAC kézilabdacsapatának ősszel sok mérkőzése maradt el, amiket be kell pótolni. A szombaton rendezendő Békési FKC elleni találkozó is a 11. fordulóból elhalasztott bajnoki lesz.

A Debreceni Egyetem gárdája mindössze négy mérkőzést tudott lejátszani az NB I/B-s kézilabda-bajnokságban, ilyen kevés alkalommal egyik ellenfél sem lépett pályára. Nagy tehát a lemaradás, így együttesünk már most elkezdi pótolni a meccseket, a következő két bajnoki is az őszről lett áthozva.

A tavaszi szezonra való felkészülést nem nagyon kellett megszervezni, hiszen januárban három Ligakupa- és egy Magyar Kupa-találkozót vívtak a mieink, így edzőmeccsekre nem volt szükség. Előbbi sorozatban remekül szerepeltünk, mindhárom összecsapást – kettőt a Nyíregyháza és egyet az Ózd ellen – megnyertük. Az MK-ban az élvonalban szereplő Cegléd dolgát megnehezítettük, de érvényesült a papírforma, és az ellenfél jutott tovább.

Mindkét sorozat véget ért csapatunk számára, így már csak a bajnokságra kell koncentrálnunk. A DEAC először a Békési FKC ellen lép pályára szombaton 18 órakor a DESOK-ban, a mérkőzést a 11. fordulóból halasztották el, és most pótolják a felek. Ellenfelünk hat bajnokit tudott lejátszani ősszel, mérlege három győzelem és három döntetlen, amellyel a 6. helyen áll.

Nem szeretek igazán arról beszélni, hogy sikerült a felkészülésünk, ezt úgyis a szezonban nyújtott teljesítményünk dönti el – kezdte a DEAC vezetőedzője, Bíró Imre. – Mindenki szorgalmasan edzett, várjuk a bajnokságot. Van néhány mérkőzésünk, amit pótolni kell, a legtöbbnek már megvan az időpontja, még a Nyíregyháza elleni két találkozó dátuma kérdéses. Szombaton a Békéssel kezdünk, velük korábban mindig nagyon jó meccseket játszottunk, a bajnokságban és a felkészülési időszakban egyaránt” – zárta szavait Bíró Imre.

Megtudtuk továbbá, hogy a súlyos térdsérülést szenvedett István Péterre továbbra sem számíthat a szakmai stáb, Dobos Balázs pedig gerincsérv miatti műtéten esett át, ezért ő sem tud a csapat rendelkezésére állni. Bíró Ádámot többen hiányolták a januári kupamérkőzésekről. Mint megtudtuk, a nemzetközi játékvezető benne volt a világbajnokság keretében, ám elutazni nem tudott, mivel pozitív lett a koronavírustesztje. A karantén ideje lejárt, így a játékos pályára léphet hétvégén.

A mérkőzés zárt kapus, de a DEAC TV Youtube-csatornáján élőben lehet majd követni az eseményeket.

NB I/B, 11. forduló
DEAC–Békési FKC
szombat 18.00, DESOK