Igazi örömjátékkal nyertünk

A Debreceni Egyetem alakulata szinte hibátlan produkciót nyújtott a Tata ellen.

A DEAC férfi kézilabdázói a tataiakat fogadták szombat este a DESOK-ban. Együttesünket fűthette a bizonyítási vágy, mivel az előző héten sima vereségbe futott bele Cegléden.

Egy-egy védéssel indította a meccset Maródi Ádám és Hajós Ádám, aztán az első találatot Kreisz Márk szerezte. 1-2 után 4-0-s sorozattal jelentkeztünk, így a tizedik percben 5-2-re módosult az állás. A remek védekezésünk ellenszerét ugyan kereste ellenfelünk, de nem találta, így a 19. minutumban már hatra duzzadt a fórunk (12-6). Ki kell emelni Maródi Ádámot, aki bravúrjai mellett egyszer egy indítást is lefülelt. A szünethez közeledve a szélsőink, Kiss Axel és Illés Tamás megoldásait jutalmazta vastapssal a szurkolótábor. A vendégek trénere nem lehetett elégedett a látottakkal, ezt támasztja alá, hogy az első félidőben kétszer is időt kért. Az intelmei nem igazán hatottak, ugyanis a pihenőre nyolcgólos előnnyel mehettünk.

A térfélcserét követően ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Hátul áthatolhatatlan volt a védőfalunk, emellett Maródi ezúttal sem maradt adós a bravúrokkal. Elöl ötletes támadásokat vezettünk, betörésből, átlövésből és szélről egyaránt eredményesek voltunk. A 48. percben Dobos Balázs értékesítette a helyzetét, ezzel újra tízzel léptünk meg (29-19). A hátralévő időben Mándi Norbert alaposan felforgatta a csapatot, többek között Mórucz Ádám, Szolnoki László, Bakó Ádám és Fülöp Gábor is bizonyítási lehetőséget kapott. Bakó jól osztogatott, míg Fülöp hibátlanul célzott, két lehetőségéből két gól született. A hajrában még a hét a hat elleni felállást is gyakorolhattuk, amit eddig nem sűrűn használtunk. Végül magabiztos, 36-24-es diadallal leptük meg a drukkereinket, akik igazi örömjátékot láthattak. Kis túlzással ezen a találkozón minden arannyá változott, amihez nyúltunk. Bízunk benne, hogy egy hét múlva a Békés csarnokában hasonló teljesítményt nyújtunk.

NB I/B 3. forduló
DEAC-Tatai AC 36-24 (20-12)
DESOK, vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs.
A DEAC összeállítása: Maródi, Boros – Hornyák, Mucza, Tóth M. 1, Kiss R. 6, Mórucz, Bakó, Fülöp 2, Illés 5 (1), Kathi 4, Szolnoki, Kiss A. 3, Pethő 9 (1), Dobos 4, István 2. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Kiállítások: 8 ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/2 ill. 3/2.

Fotók: Derencsényi István