Indul a bajnokság!

Megkezdi a küzdelmeket az NB I/B 2021-2022-es szezonjában a DEAC kézilabdacsapata. Az első ellenfél az élvonaltól búcsúzott Cegléd lesz a DESOK-ban.

Nagy reményekkel vágnak neki a másodosztály keleti csoportjának a Debreceni Egyetem kézisei. A cél, hogy az alapszakaszban minél előrébb végezzen a gárda, hiszen a két csoport (keleti és nyugati) első öt helyezettje a felsőházban, a többiek az alsóban folytatják. A csapatok természetesen arra törekszenek majd, hogy az előbbibe jussanak, ellenkező esetben a bennmaradásért kellene nagy harcot vívniuk, ugyanis az utolsó hat csapat kiesik, a 11-14. helyezettek pedig osztályozót játszanak, így vélhetően minden meccsen hatalmas küzdelem zajlik majd a pontokért.

Első ellenfelünk a Ceglédi KKSE lesz szombaton 18 órakor a DESOK-ban. A kék-sárgák az élvonalban szerepeltek az előző idényben, ám nem sikerült bennmaradniuk, pedig közel álltak hozzá: az utolsó fordulóban, a sorsdöntő „kis” Veszprém elleni mérkőzésen egy pont elég lett volna az NB I-es tagság megőrzéséhez, de végül egygólos vereséget szenvedtek, ami a búcsút jelentette.

A ceglédiek abból a szempontból előnyösebb helyzetben vannak velünk szemben, hogy NB I-es rutinnal rendelkeznek, és ugyan történtek változások a keretükben, de sok játékost sikerült megtartaniuk, illetve érkeztek olyanok, akik korábban több évet lehúztak az élvonalban – mondta a DEAC vezetőedzője, Bíró Imre. – Nálunk is vannak NB I-ben megfordult kézilabdázók, de az nem mindegy, hogy a csapat egységesen szerepelt a legmagasabb osztályban, vagy csak néhány játékos. Igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból és a lehető legjobban szerepelni, mert a bajnokság lebonyolítása megváltozott, és jó lenne minél előrébb végezni. A felkészülésünk rendben lezajlott, várjuk a kezdést, meglátjuk, mire leszünk képesek. Szerencsére mindenki rajtra kész, bár Fábián Vince kisebb sérüléssel bajlódik, de szombatra várhatóan rendben lesz” – zárta Bíró Imre.

A DEAC–Cegléd találkozóra jegyet a helyszínen lehet váltani. A felnőtt- 1000, a diák és nyugdíjas jegy 500 forint.

Felhívjuk a kilátogató szurkolók figyelmét, hogy a mérkőzésen való részvétel védettségi igazolványhoz kötött. A találkozó online is látható lesz a DEAC Youtube-csatornáján.

NB I/B, 1. forduló
DEAC–Ceglédi KKSE
szombat 18.00, DESOK