Juniorválogatott átlövőt igazoltunk

Almásy Richárd bizakodó, szerinte könnyen be fog illeszkedni a Debreceni Egyetem alakulatába.

A DEAC férfi kézilabdacsapatában több új játékos bizonyíthat a következő szezonban. Az első érkező Almásy Richárd, aki a BFKA Veszprémnek intett búcsút. A 20 esztendős balátlövő a szövetség adatbankja szerint a legutóbbi idényben harminc NB I/B-s bajnokin hatvanhét gólt lőtt a bakonyi gárdában.

Hat szép évet töltöttem Veszprémben, de azt éreztem, hogy szükségem van a környezetváltozásra. Előző együttesemben rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, többek között a SEHA-ligában is bemutatkozhattam. A leendő csapattársaimat nem igazán ismerem, de nem hiszem, hogy a beilleszkedés problémát okozna, mivel könnyen barátkozom. A talpról eleresztett bombáim mellett a cselezőkészségemet tartom a legfőbb erősségemnek, míg gyorsaságban és az átlövésekben szeretnék előrelépni. Bizakodó vagyok, szerintem jó csapatunk lesz, az a célom, hogy minél kiemelkedőbb teljesítménnyel rukkoljak elő a mérkőzéseken – nyilatkozta új szerzeményünk, aki ha minden jól alakul, ősztől a Debreceni Egyetemen építőmérnöknek fog tanulni.

Ricsi tehetségét bizonyítja, hogy a juniorválogatottban is számítanak rá.

Tagja vagyok a világbajnokságra készülő keretnek, de sajnos lábsérüléssel bajlódom, emiatt valószínűleg nem szerepelhetek a tornán, ami nyilván bosszantó. Természetesen nagyon jó érzés volt, amikor először meghívót kaptam a nemzeti együttesbe, bár az igazat megvallva kicsit meg is lepődtem ezen – mondta Almásy Richárd.

Mándi Norbert vezetőedző szerint mind elöl, mind hátul jelentős szerep hárulhat Almásy Richárdra.

Új szerkezetben fogunk játszani, szeretném, ha gyors és modern kézilabda jellemezne minket, ebben pedig kulcsszereplő lehet Ricsi, aki támadásban és védekezésben egyaránt fontos láncszemmé válhat a csapatban. Ki kell emelni vele kapcsolatban, hogy remekül egy az egyezik, ebből valószínűleg sokat profitálunk majd – hangsúlyozta a trénerünk.