Kár a végéért

A Debreceni Egyetem alakulata kényelmes előnnyel várhatta a hajrát, ennek ellenére csupán egy pontot hozhat haza. 

A DEAC férfi kézilabdázói szombat este Ózdon próbálták megszakítani a rossz idegenbeli szériájukat.

Balázs Sándor lőtte a meccs első gólját, míg a másik oldalon Tóth Patrik löketét fogta Boros Tamás. Sokáig szoros küzdelmet láthatott a lelkes publikum, aztán 9-9 után 5-0 sorozattal rukkoltunk elő, ennek köszönhetően pedig elléptünk. A szünetig megőriztük a fórunkat, ehhez kellett Pethő Ákos találata is, amely a pihenőt jelző dudaszó előtt egy másodperccel született.

A második játékrészben a hazaiak felzárkóztak, majd a 45. minutumban utol is értek minket (22-22). Ezt követően ritmust váltottunk, Illés Tamás vette be az üres kaput, ezzel nagy lépést tettünk a győzelem felé (23-28). A hátralévő szűk hat minutumban újabb fordulat jött, az ózdiak ledolgozták a hátrányukat, a 28-28-as végeredményt Jancsó Nándor állította be.

Ilyenkor szokták azt mondani, hogy egyik szemünk sír, a másik pedig nevet, ugyanis ebben az idényben először szereztünk pontot házon kívül, ám a végjáték fájhat.

NB I/B 11. forduló
ÓAM-Ózdi KC-DEAC 28-28 (13-18)
Marosi István Városi Sportcsarnok, vezette: Bócz, Wiedemann.
A DEAC összeállítása: Maródi, Boros – Hornyák, Mucza 6, Kiss R. 1, Bíró, Mórucz, Balázs 4, Rédei, Kathi 2, Illés 6 (2), Szolnoki, Kiss Axel 2, Pethő 4 (1), Dobos, István 3. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Kiállítások: 10 ill. 8 perc.
Hétméteresek: 6/5 ill. 5/3.