Kellenek a győzelmek

Kihívásokkal teli mérkőzés vár a DEAC csapatára, ugyanis a szintén tabella végén elhelyezkedő Ózd hazai pályán bizonyára mindent megtesz majd a győzelemért.

Az idei NB I/B-s szezon 4. fordulójában csapatunknak az Ózd otthonában adódik lehetősége a pontszerzésre. Két nyeretlen gárda összecsapása lesz a vasárnap 18 órakor rendezendő mérkőzés, hiszen a borsodiak hozzánk hasonlóan két vereséggel és egy döntetlennel szerénykednek a tabella alján.

Frusztráló, hogy egyik mérkőzésen sem sikerült győznünk, azonban túl sok technikai és taktikai hibát követtünk el – tekintett vissza a DEAC csapatkapitánya, Hornyák Zoltán. – Szegeden már látható volt javulás, de a teljesítményünk még mindig messze állt a jótól. Az Orosháza ellen pedig sok jó momentumunk volt, már nagyon közel álltunk a győzelemhez, de sajnos mégsem sikerült. Konkrét célkitűzésünk nem volt a szezon elején, de a felsőház első öt helyébe azért be szerettünk volna kerülni, ehhez viszont most már el kellene kezdeni gyűjtögetni a pontokat. Úgy készülünk, hogy Ózdról mindenképp győzelemmel térhessünk haza.”

A csapatkapitány szerint együttesük fokozatosan javuló tendenciát mutat, azonban vannak hibák, amiket még nem sikerült teljesen korrigálni.

Sok mozgás volt a nyár folyamán, emiatt összeszokottság, összehangoltság terén van még hová fejlődnünk. A védekezésünk már a második és harmadik meccsen hellyel közzel összeállt, ezzel hétvégén sem lesz baj, inkább a támadójátékunk az, ami problémás, csakúgy, mint tavaly. A lőtt góljaink száma alacsony volt és ezt védekezéssel próbáltuk meg kompenzálni. Úgy érzem, minden téren és folyamatosan fejlődnünk kell, érzek egy enyhe lemaradást az ellenfelekhez képest, de dolgozunk rajta, hogy ez jobb legyen” – zárta Hornyák Zoltán.

Érdekesség, hogy a két csapat szerdán is megmérkőzik egymással, ugyanis a sorsolás eredményeként a Magyar Kupában DEAC-Ózd összecsapás lesz, a találkozót 20 órától rendezik majd a DESOK-ban.

NB I/B 4.forduló
Ózd KC – DEAC
vasárnap 18:00, Marosi István Városi Sportcsarnok

Süvöltős Bettina