Két meccs az Eger ellen

Hosszabb szünet után visszatér a pályára a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata. A Ligakupa D csoportjában az Eger lesz az ellenfél pénteken és szombaton.

November 21-én játszott utoljára tétmérkőzést csapatunk, akkor az FTC U22 otthonában sikerült 24-23-ra diadalmaskodni, megszakítva ezzel a zöld-fehérek veretlenségi sorozatát. Ezúttal a Ligakupában küzdenek a pontokért az egyetemisták, akik az élvonalban szereplő SBS-Eger ellen játszanak két találkozót. Az első mérkőzést pénteken 18 órakor rendezik a DESOK-ban, majd másnap 11 órakor a Kemény Ferenc Sportcsarnokban csapnak össze a felek.

Ebben a sorozatban még csak egy találkozót tudtunk lejátszani: november 3-án, hazai pályán 27-24-re győztünk az Ózd ellen. A Heves megyeiek első mérkőzésükre készülnek a Ligakupában, ugyanakkor a bajnokságban már nyolc fordulón vannak túl, mérlegük két győzelem, egy döntetlen és öt vereség, amellyel a 10. helyen állnak.

A felkészülést és a hangulatunkat is eléggé befolyásolta, hogy hol tudtunk edzeni, hol nem – kezdte a DEAC átlövője, Mórucz Ádám. – Augusztusban megcsináltuk a felkészülést, majd a vírus miatt rögtön szünetre kényszerültünk, az első két fordulót ki kellett hagynunk. Utána játszottunk, majd megint szünet következett, és ez így nagyon nem volt jó. Utoljára novemberben léptünk pályára a bajnokságban, most pedig két Ligakupa-találkozóra készülünk. Ez a sorozat azért hasznos, mert megkapjuk a meccsterhelést, a lényege, hogy minél több mérkőzést játszhassunk. Az Eger elleni két meccs remek lehetőség arra, hogy ne essünk ki teljesen a ritmusból” – zárta szavait Mórucz Ádám.

Azok, akik a vírus miatt korábban pihenőre kényszerültek, már visszatértek, ám így is lesznek hiányzók, ugyanis István Péter, Dobos Balázs, Hornyák Bence és Kathi Péter sérüléssel bajlódnak

Ligakupa, D csoport
DEAC–SBS Eger
péntek 18.00, DESOK

SBS-Eger–DEAC
szombat 11.00, Kemény Ferenc Sportcsarnok