Kettő pont mínuszban a DEAC

Hiába győztünk legutóbb a Hatvan ellen, a szövetség elvette tőlünk a pontokat. Szombaton a Mizse otthonában vigasztalódhatunk.

Nagyon szép sikert ért el legutóbb a DEAC a Hatvani KSZSE otthonában, ahol 32-29-re nyert. Hiába azonban a mérkőzésbe fektetett kemény munka, a nagy küzdelem és a győzelem, mindezt a Magyar Kézilabda Szövetség semmissé tette. Ennek oka, hogy ezt a bajnokit eredetileg szeptemberben játszották volna, és akkor még nem volt a csapatunk tagja Péter Dominik, aki azonban most nevezve volt a találkozóra. Más kérdés, hogy nem játszott egy másodpercet sem, ám az MKSZ ezt nem vette figyelembe, elvette a DEAC-tól a két pontot, amit megkapott a Hatvan 10-0-s győzelemmel. Együttesünk így lecsúszott a hatodik helyre.

Érdekesség, hogy más szövetségek a pandémiás helyzet miatt eltekintettek ettől a szabálytól, hiszen ebben a szezonban a csapatok nem kis nehézségekkel küszködnek, és örülnek, ha ki tudnak állni. Nem véletlen, hogy az idény során a kézilabda-bajnokságban is sok együttes csak foghíjas kerettel tudott részt venni a mérkőzéseken.

Fellebbeztünk a döntés ellen, de az eddigi tapasztalatok függvényében nem várható pozitív döntés, még annak ellenére sem, hogy az érintett játékos végig a kispadon ült, amit a jegyzőkönyv és a videofelvétel is bizonyít” – tudtuk meg a DEAC vezetőedzőjétől, Bíró Imrétől.

Ezt a bosszantó döntést most magunk mögött kell hagyni, mert szombaton újabb fontos bajnoki találkozó következik: a szintén 14 pontos Mizse KC otthonába látogatunk. Ellenfelünkkel legutóbb március 13-án találkoztunk a DESOK-ban, akkor tíz másodperccel a vége előtt egyenlítettek, elcsenve ezzel egy pontot a DEAC-tól.

Éppen ez a meccs is bizonyítja, hogy harcos kis csapat a Mizse – mondta Bíró Imre. – Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, de nem lesz könnyű, ellenfelünknek kellemetlen a játékstílusa. Jól keresik meg az egyéni helyzeteket, amelyeket jól is érvényesítenek. Remek kis társaság, szeretnek kézilabdázni és élvezik, amit csinálnak, igyekeznek rendre borsot törni az ellenfeleik orra alá” – zárta a DEAC szakvezetője.

NB I/B, 18. forduló
Mizse KC–DEAC
szombat 18.00, Lajosmizse