Lendületet adhat a legutóbbi győzelem

Mucza Norbert szerint a Debreceni Egyetem alakulata abba is kapaszkodhat, hogy a DESOK-ban rendre jó produkcióval rukkol elő.

A DEAC férfi kézilabdázói két idegenbeli mérkőzés után szombaton ismét hazai pályán lépnek pályára. Mándi Norbert tanítványai azt a Szigetszentmiklóst fogadják, amely otthonában októberben 35-29-es vereségbe futottak bele. A tabellára pillantva egyébként kiegyenlített küzdelem várható, hiszen a tizedik látja vendégül a kilencediket.

Mi is úgy gondoljuk, hogy kiélezett csata vár ránk – nyitotta a beszélgetést Mucza Norbert. – Az őszi összecsapáson nagyjából negyvenöt percig tartottuk a lépést a szigetszentmiklósiakkal, aztán felkeményedett a védekezésük, erre pedig nem volt válaszunk. Kisebb sérülések és betegségek nehezítik a dolgunkat, ám bízunk benne, hogy teljes kerettel állhatunk ki holnap. Masszív védekezéssel és kreatív támadójátékkal lehet esélyünk a két pont begyűjtésére. Szerencsére a DESOK-ban általában jó teljesítményt nyújtunk, ez mindenképp erőt adhat. Az előző héten Ajkán egy hullámzó mérkőzést nyertünk meg. Elég nagy iram jellemezte az ütközetet, amit alátámaszt a lőtt gólok száma (34-36 lett a végeredmény – a szerk.). Először diadalmaskodtunk idegenben a mostani idényben, reményeink szerint ezzel átszakad a gát – mutatott rá a rutinos átlövő.

A DEAC-Szigetszentmiklós meccsre a jegy.deac.hu-n már lehet belépőt vásárolni, klubunk Youtube-csatornáján pedig élő közvetítéssel jelentkezünk.

NB I/B 20. forduló
DEAC-Szigetszentmiklósi KS
2023. 03. 04. (szombat) 18.00, DESOK

Fotó: Derencsényi István

Tabella: