MAGABIZTOS KEZDÉS

A Kazincbarcika ellen kezdte a tavaszi szezont a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata. A rajt remekül sikerült, hiszen egy dobogós helyen álló ellenfelet 12 góllal sikerült felülmúlnunk.

Rangadóval kezdte az évet az NB II Észak-Kelet csoportjában veretlenül élen álló DEAC kézilabdacsapata, hiszen az ellenfél a tabella harmadik fokán található Kazincbarcika volt. A két együttes a bajnoki nyitányon találkozott utoljára egymással, akkor döntetlennel zárult a találkozó; ez volt a hajdúságiak egyetlen pontvesztése a szezonban. Sokan arra számítottak, hogy ezúttal is szoros küzdelem zajlik majd a pályán, ám nem így történt.

A hazaiak szerezték ugyan az első gólt, de mint később kiderült, utoljára vezettek a mérkőzésen. A DEAC pillanatok alatt fordított, majd egyre nagyobb előnyre tett szert. István Pétert és Pethő Ákos nem tudták tartani a vendégek, de Mezei Lajos és Vécsei Vencel is rendesen megszórta a KKSE kapuját. Szervezett védekezésünknek sem találta ellenszerét a kék-sárga alakulat, végül kilencgólos előnnyel vonulhattunk a szünetre.

A folytatásban sem adtuk alább, sorra lőttük a gólokat. Remek volt a hangulat a lelátón, játékosaink pedig látványos megoldásokat mutatva szolgálták ki a szépszámú közönséget.

– Kezdettől fogva jól és pontosan játszottunk – kezdte az értékelést a DEAC kézilabdacsapatának vezetőedzője, Bíró Imre. – Remek volt a védekezésünk, szervezetten kézilabdáztak a fiúk. Egy edző sosem lehet teljesen elégedett, de összességében azt mondhatom, ezen a mérkőzésen kiválóan teljesített a csapat. Mindenki lehetőséget kapott, így még nagyobb jelentőséggel bír ez a győzelem, hiszen mindenki hozzátett valamit a sikerhez. A második félidő védekezése lehetett volna jobb, kicsit sokallom a kapott gólt, de ez betudható annak, hogy az összes játékos pályára lépett – zárta szavait Bíró Imre.

Férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport – 12. forduló
DEAC – Kazincbarcikai KSE 39-27 (20-11)

DEAC: Mándi Norbert, Mucza Norbert (4), Hornyák Zoltán, Mezei Lajos (4), Bíró Ádám (4), Mórucz Ádám (1), Kőrizs István, Mándi Krisztián (1), István Péter (8), Leiter Imre, Hornyák Bence (1), Vécsei Vencel (5), Szilágyi Gergő (2), Péter Gábor, Pethő Ákos (7), Földi István (2)

Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3

NyD