Mándi Norbert: A legszínvonalasabb idény jön az NB I/B-ben

A vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulata olyan habitusú játékosokkal erősített, akikről minden tréner álmodik.

Átalakuló kerettel vág neki a következő idénynek a DEAC kézilabdacsapata. Ahogy korábban már jeleztük, Hornyák Zoltán, Mórucz Ádám, Karnok Donát, Almásy Richárd és Király Máté is befejezte a karrierjét, míg Maródi Ádám és Dobos Balázs másik gárdában bizonyíthat. Érkezési oldalon Kurucz Máté, Kovács Bence, Tusjak Márton, Radvánszki Zsolt és Hermann Ákos neve szerepel. A változások ellenére bőven akadnak olyan kézilabdázók, akik az állandóságot képviselik: Boros Tamás, Pethő Ákos, Illés Tamás, István Péter, Kiss Axel, Kiss Roland, Tóth Máté, Kerezsi Ádám, Hegedűs Patrik, Kathi Péter, Fülöp Gábor, Szolnoki László, Portik Dobos Szabolcs, Bakó Ádám és Kiss Bálint egyaránt a maradás mellett döntött.

Örülök annak, hogy azokat a játékosokat tudtuk szerződtetni, akiket szerettük volna, szerencsére mindenkivel hamar dűlőre jutottunk. A srácokon azt éreztem, hogy mindenképpen a DEAC-ban akarták folytatni a pályafutásukat, ami jó visszajelzés, hiszen ez is mutatja, mennyire vonzó lett a klubunk. Az igazolásoknak köszönhetően erősebbé vált az együttesünk, de erre szükség van, mivel az NB I/B színvonala tovább emelkedik. Az érkezők korábbi állomáshelyeiken már komoly sikereket értek el, emellett az sem mellékes, hogy a tapasztalatukból sokat profitálhatunk. A rutinjuk ellenére még mindig fejlődhetnek, abban bízom, hogy itt újabb lépcsőfokra juthatnak. Ki kell emelnem még a mentalitásukat, ugyanis a felkészülés előtt azt kérték tőlünk, hogy küldjünk nekik egyéni feladatokat. Minden trénernek azt kívánom, hogy ilyen habitusú játékosaik legyenek. A szakmai szempontok mellett emberileg is csak pozitív dolgokat tudok mondani a fiúkról – nyilatkozta Mándi Norbert vezetőedző.

A jelentősnek mondható változások miatt bőven lesz dolga a szakmai stábnak, hiszen a régi és az új kézilabdázókat össze kell gyúrni. Mándi Norbert legénysége a tervek szerint az alapozást július 8-án kezdi meg.

A többi együtteshez képest hamarabb állunk munkába, mivel időigényes folyamatnak ígérkezik a csapatépítés. Sok munkára és türelemre lesz szükség, ám nem tartok ettől a kihívástól. Különböző csapatépítő programokat tervezünk, ugyanis az is cél, hogy a régi és az új kerettagok egy hullámhosszra kerüljenek – hangsúlyozta a trénerünk.

A hírek szerint a másodosztály többi alakulatánál sem tétlenkednek a vezetők, ennek köszönhetően nagyon kiegyenlített találkozókat tartogathat az új szezon.

Ki merem jelenteni, hogy a legszínvonalasabb idény jön az NB I/B történetében. Úgy vélem, hat-hét csapat is éremért harcolhat, reményeim szerint mi is ennek a csoportnak leszünk tagjai, ám konkrét helyezésről nem szeretnék beszélni. Az alsóházban szintén öldöklő küzdelmet várok, és abban biztos vagyok, minden mérkőzés kiegyenlített küzdelmet hoz – zárta mondandóját Mándi Norbert.