Mándi Norbert: A védekezésünk volt a kulcs

A szakvezető szerint a Debreceni Egyetem alakulatának a támadásait higgadtabban kell befejeznie.

A DEAC férfi kézilabdázói ugyan nagy nehézségek árán, de hozták a kötelezőt a Salgótarján elleni szombati bajnokin a DESOK-ban. Együttesünk az első félidőben csupán egyszer, 2-1-nél vezetett, aztán a térfélcsere után többször is meglógott, de a nógrádiak mindig felzárkóztak. Végül Mándi Norbert legénysége egyetlen találattal bizonyult jobbnak, a végeredmény 23-22 lett.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezúttal a védekezésünk volt a kulcs, végig stabilak maradtunk hátul, emiatt nyertünk – kezdte az értékelést a vezetőedzőnk. – Számítottunk arra, hogy a Salgótarján lassan szövögeti a támadásait, kértem is a fiúktól, hogy ez ne őrölje fel őket. Támadásban több ziccert elrontottunk, ezzel a saját dolgunkat nehezítettük meg. A helyzetkihasználásunkon muszáj csiszolnunk, jobban kell koncentrálni a lehetőségeknél. A második félidőben már öttel is vezettünk, aztán néhány hiba miatt megint felzárkóztak a vendégek. Korábban a szoros végjátékokból általában mi jöttünk ki rosszabbul, ám ezúttal fordult a kocka. Azt szintén kiemelném, hogy hazai környezetben folytatódott a jó sorozatunk. A tavaszi idényben idegenben is el kell kezdenünk a pontok gyűjtögetését, ha a középmezőnyben akarunk végezni. Nagyon örülünk annak, hogy Gidai Máté búcsúját (a jobbszélső a civil életére fókuszál, így a folytatásban nem számíthatunk rá – a szerk.) győzelemmel koronáztuk meg – hangsúlyozta Mándi Norbert.

A tizennégy egységgel rendelkező DEAC jelenleg a kilencedik pozíciót foglalja el a tabellán. Pethő Ákosék egy hét múlva az OTP Bank-Pick Szeged U21-es csapatának a csarnokában vizitálnak.

Fotó: Derencsényi István

Tabella: