Mándi Norbert: Csak a végén fog eldőlni a mérkőzés

A vezetőedző elmondta, nem zökkenőmentes a felkészülésük, ugyanis a Debreceni Egyetem alakulatának több tagja betegséggel küzd.

Jól jött a szünet a DEAC férfi kézilabdázóinak, hiszen az előző két mérkőzésükön nem szereztek pontot az NB I/B-ben. A kisebb pauza alatt többek között csapatépítő programon is részt vettek Mándi Norbert tanítványai.

A múlt héten a helyszínen szurkoltunk a DEAC jégkorongozóinak, akik a Ferencvárossal csaptak össze az Erste Liga negyeddöntőjében – kezdte a beszélgetést a vezetőedző. – A srácoknak tetszett ez a program, sokan először láttak hokimeccset a helyszínen. Abban bízom, hogy a fiúk a jó értelemben vett agresszivitást ellesték a találkozón, mivel ezt hiányoltam mostanság. Az edzéseken próbáltuk fejleszteni a játékunkat, többek között az emberelőnyös helyzeteket gyakoroltuk sokat, hiszen legutóbb a Budai Farkasok elleni találkozón ezekből nem tudtunk profitálni – hangsúlyozta Mándi Norbert, aki hozzátette, a játékosok néhány szabadnapot is kaptak a szakmai stábtól.

A hétvégén folytatódik a küzdelem a másodosztályban: kilencedik helyezett együttesünk a 12. pozíciót elfoglaló Rákosmente otthonában vizitál, az ütközet szombaton 17 órakor kezdődik a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. A fővárosiak a legutóbbi három fellépésüket sikerrel vették, ezzel pedig nagy lépést tettek a bennmaradás felé.

Talán papíron mi esélyesebbek vagyunk, ennek ellenére nagyon nehéz dolgunk lesz. Arra számítok, hogy csak a végén fog eldőlni a mérkőzés, de nyilván örülnék, ha esetleg már hamarabb bebiztosítanánk a győzelmünket. Hazai környezetben 28-22-re vertük a Rákosmentét, a végeredmény magabiztos diadalt sugallhat, ám emlékeim szerint nyögvenyelősen nyertünk. A bokasérüléssel bajlódó Kiss Roland ezúttal sem léphet pályára, emellett az sem könnyíti meg a helyzetünket, hogy többen megbetegedtek a napokban. Az ellenfélnél Fekete Ádám és Várszegi Csongor személyében két olyan kézilabdázó van, aki remekül cselez, így az egy az egy elleni védekezést velük szemben meg kell oldanunk. Őket egyébként az NB I-ben szereplő PLER adta kölcsön a rákosmenteieknek. Támadásban minimalizálnunk kell a hibáink számát, mivel a budapestiek a megszerzett labdákból rendre könnyű gólokat szereznek – zárta mondandóját Mándi Norbert.

NB I/B 22. forduló
Rákosmente-DEAC
2024. 03. 23. (szombat) 17.00, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

Fotó: Szolnoki László