Mándi Norbert: Dolgozott a dac a fiúkban

A vezetőedző elárulta, hogy a Debreceni Egyetem alakulata a jövőben gyakran előveheti a hét a hat elleni formációt.

A DEAC férfi kézilabdacsapata szombaton a Tatát fogadta az NB I/B-ben. Együttesünk elöl és hátul is alig-alig hibázott, ennek köszönhetően pedig 36-24-re diadalmaskodott. Érdekesség, hogy csapatunk az előző idényben csupán egyszer nyert két számjegyű különbséggel a bajnokságban: december közepén a Százhalombattát verte 30-20-ra.

Még ilyen mérkőzés után is maradt bennem némi hiányérzet, bár én sosem vagyok teljesen elégedett – kezdte az értékelést nagy mosollyal az arcán Mándi Norbert. – Egy jó erőkből álló Tatát győztünk le, nem számítottam erre, hogy ekkora különbség lesz. A védekezésünk ezúttal remekül működött, emellett Maródi Ádám fantasztikus teljesítményt nyújtott, gyakorlatilag lehúzta a rolót. Nem volt könnyű dönteni arról, hogy melyik kapusunk kezdjen, de a jelek szerint jól választottunk. Kiválóan semlegesítettük az ellenfél beállósait, továbbá az átlövőiknek sem hagytunk sok területet. Kiemelkedő egyéni teljesítményeket láttam, ám ettől fontosabb, hogy igazi csapatmunkával nyertünk. Bebizonyítottuk, hogy a ceglédi vereség csupán kisiklás volt (a második fordulóban a ceglédiek otthonában 31-23-ra maradtunk alul – a szerk.). Dolgozott a dac a fiúkban a legutóbbi összecsapás miatt, nekem és a szurkolóknak egyaránt bizonyítani akartak. Ha így folytatjuk, szép eredményeket érhetünk el, de természetesen messze van még a bajnokság vége. Sok fiatal játékosunkból áll a keretünk, így benne van a pakliban, hogy olykor hullámzóan teljesítünk – mondta a vezetőedző.

A végjátékban a hét a hat elleni játékot is gyakorolhattuk. Trénerünk elmondta, a folytatásban többször nyúlhatunk ehhez a taktikai elemhez.

Terveztük, hogy a nyitott védekezés ellen előhúzzuk a tarsolyból ezt a felállást. Akadtak helyzeteink ennek köszönhetően, bár a befejezésekbe sajnos hiba csúszott. Egyébként Mándi Krisztiánnal (csapatunk másodedzője – a szerk) mindig gondolkodunk újításokon, és szerencsére a srácok nyitottak ezekre – zárta mondandóját Mándi Norbert.

Mándi Norbert tanítványai három kört követően négy egységgel rendelkeznek. Szombaton a Békés csarnokában lehet újabb pontokat gyűjteni.

Fotók: Derencsényi István