Mándi Norbert: Sok munka vár a srácokra

A szakvezető szerint a Debreceni Egyetem alakulata motivált játékosokat szerződtetett.

Kialakult a DEAC férfi kézilabdacsapatának a kerete a 2023-24-es idényre. Együttesünktől Rédei István és Balázs Sándor személyében két rutinos játékos távozott, míg érkezési oldalon Tóth Máté, Karnok Donát, Rusznák Patrik, Kerezsi Ádám, illetve Almásy Richárd neve szerepel.

Az egyik legfontosabb célunk a kulcsemberek megtartása volt, örülök, hogy ezt teljesítettük – kezdte a beszélgetést Mándi Norbert. – Az előző szezonban nekünk volt a bajnokságban az egyik legmagasabb átlagéletkorú gárdánk, így elérkezett az ideje a fiatalításnak. Úgy érzem, hogy a karrierjük elején járó tehetségek és a tapasztaltabb játékosok jó elegyet fognak alkotni. Az újak beépítése valószínűleg időigényes folyamat lesz, de szerencsére olyan kézilabdázókat szerződtettünk, akik fejlődni szeretnének. Az erősítéseknek hála a szerkezetünk kissé átalakulhat, például a távoli zónából veszélyesebbé válhatunk – hangsúlyozta a vezetőedző.

Mándi Norbert tanítványai már hangolnak az alapozásra, amely július 17-én kezdődik.

A fiúk jelenleg egyéni feladatokat végeznek, aztán jövő héten belevágunk a felkészülésbe. Az biztos, hogy sok munka vár a srácokra, a második héten már tíz tréning szerepel a programban. Nem lazsálhatunk, mivel a hírek szerint idén még erősebb mezőny áll rajthoz az NB I/B-ben. Az első játéknapon a Kecskemétet fogadjuk, ekkorra kell elérni a legjobb állapotot. Az első öt fordulóban legalább hat-nyolc pontot kellene szereznünk, ám természetesen az lenne a legideálisabb, ha az összes meccsünket megnyernénk – zárta mondandóját Mándi Norbert.

A DEAC kerete a 2023-24-es szezonban.
Kapusok: Boros Tamás, Maródi Ádám, Keceli Milán.
Jobbszélsők: Kiss Axel, Karnok Donát, Fülöp Gábor.
Jobbátlövők: Tóth Máté, Bíró Ádám, Mórucz Ádám, Nagy-Menyhárt László.
Irányítók: Pethő Ákos, Bakó Ádám, Kiss Roland.
Beállók: István Péter, Dobos Balázs, Hornyák Zoltán, Rusznák Patrik.
Balátlövők: Almásy Richárd, Mucza Norbert, Kathi Péter, Király Máté, Kerezsi Ádám.
Balszélsők: Illés Tamás, Szolnoki László, Cserkuti Bence.