Már az első félidőben megpecsételődött a sorsunk

A Debreceni Egyetem alakulata nem tudta megnehezíteni a ceglédiek dolgát.

A DEAC férfi kézilabdacsapata a Kecskemét elleni győztes szezonnyitány után pénteken a Cegléd otthonában vizitált. Az előző idényben még NB I-es Pest megyei gárda nem kapta el jól a rajtot, hiszen Szegeden 30-25-ös vereségbe futott bele.

Jobban indította az ellenfelünk a mai találkozót, Kállai Martin gólja után 3-1 szerepelt a kijelzőn a harmadik perc közepén. Kezdtük felvenni a fordulatszámot, ezt jelzi, hogy Tóth Máté lövésével 4-4-re módosult az állás. Nem sokkal később Pethő Ákos vette be az üresen tátongó kaput, ezzel ismét egalizáltunk (6-6). Sajnos a folytatás nem úgy alakult, ahogy reméltük, nem tudtuk tartani a lépést a ceglédiekkel, akik egyre tekintélyesebb fórra tettek szert. A szünet előtt Ág Bálint járt túl Boros Tamás eszén, így tízzel ment a riválisunk (19-9).

Be kellett látnunk, hogy gyakorlatilag az első félidőben megpecsételődött a sorsunk. Ettől függetlenül abban bíztunk, hogy a pihenő után valamelyest kozmetikázunk az eredményen. Sajnos úgy festett, hogy a felzárkózás sem sikerül, hiszen a 46. percben még mindig tízgólos volt a hátrányunk. A hátralévő időben nem jött hatalmas fordulat, a Cegléd végül 31-23-ra diadalmaskodott. Érdekesség, hogy a házigazda kilenc kétperces büntetést kapott, ettől függetlenül sem forgott veszélyben a sikere.

Mándi Norbert legénysége a harmadik fordulóban a Tatát fogadja, a találkozó jövő szombaton lesz a DESOK-ban.

NB I/B 2. forduló
Ceglédi KK-DEAC 31-23 (19-9)
Gál József Sportcsarnok, vezette: Bujdosó Máté, Horváth Viktor.
A DEAC összeállítása: Maródi 1, Boros – Hornyák, Mucza 3 (1), Tóth M. 3, Kiss R. 1, Bakó, Rusznák, Fülöp 1, Illés 2, Kathi 1, Kiss A. 4 (4), Karnok, Pethő 4 (1), Dobos 2, István 1. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 2/1 ill. 9/6.
Kiállítások: 18 ill. 6 perc.

Fotó: Derencsényi István