Megcélozzuk a középmezőnyt

Mándi Norbert vezetőedző elmondta, a Debreceni Egyetem alakulata jobbszélsőt keres.

A DEAC férfi kézilabdázói tizennégy meccsen tizenkét pontot szereztek eddig az NB I/B mostani kiírásában, ezzel a 10. helyen állnak a tabellán. Mándi Norbert tanítványai főleg a DESOK-ban nyújtottak meggyőző teljesítményt, ezt támasztja alá, hogy hazai környezetben tizenegy egységet gyűjtöttek.

A szezon eddigi részével nagyjából elégedett lehetek, bár maradt bennem némi hiányérzet – kezdte a beszélgetést a vezetőedző. – Akadtak olyan meccsek, amelyek jobban is alakulhattak volna, elég csak arra gondolni, hogy Ózdon nagyjából ötven percig a mi akaratunk érvényesült, aztán a végjáték során elbuktunk egy pontot (28-28 lett a vége – a szerk.). A PLER otthonában egy nyerhető összecsapást veszítettünk el 29-24-re a saját hibáinknak köszönhetően, többek között négy hétméterest elhibáztunk, ami nem fér bele. Az új évben jobban ki kell használnunk az ellenfeleink megingásait. Örömteli, hogy a srácok profi hozzáállással teszik a dolgukat. Miután elkezdtem a munkát, megnőtt a heti edzésszám, ami visszaköszön a meccseken. Abban bízom, hogy a hatodik-kilencedik pozíció környékén zárjuk a bajnokságot, bár ezért sokat kell dolgozni – mutatott rá Mándi Norbert.

Játékosaink a 2022-es év utolsó bajnokiját követően “feltölthették az akkumulátorokat”, ám január 2-án már tréninget tartott nekik a tréner.

A két ünnep között egyénileg készültek a fiúk, a pontvadászat folytatására heti hat foglalkozással hangolunk. Ezúttal a védekezésben szeretnénk új elemeket elsajátítani, például az öt-egyes variációt kívánjuk tökéletesíteni. A terveim szerint két edzőmeccset játszunk, úgy fest, hogy az egyik ellenfelünk a DVTK lesz. Ezeken a találkozókon nem az eredmény a leglényegesebb, hanem az, hogy érezzem a fejlődést a csapaton. Gidai Mátéra munkahelyi elfoglaltság miatt a tavasszal már nem számíthatunk, így szeretnénk egy jobbszélsőt igazolni. Zajlanak a tárgyalások a kiszemeltekkel, de megállapodás még nem született. Egyébként télen mindig jóval nehezebb erősíteni, ezt most a saját bőrünkön tapasztaljuk. Olyan játékost akarunk szerződtetni, aki hasznos tagja lehet az együttesnek, nem a tűzoltás a célunk – zárta mondandóját Mándi Norbert.

A DEAC az év első bajnokiját január 28-án vívja, ekkor a Salgótarjánt látja vendégül.

Fotók: Derencsényi István