Megint pont nélkül maradtunk

Második bajnoki mérkőzésén is vereséget szenvedett a DEAC kézilabdacsapata. A Pick Szeged U21 otthonában nagy küzdelem zajlott a két pontért, végül egy góllal alulmaradtunk.

A javítás reményében utaztak Szegedre a DEAC kézilabdázói, hiszen nem sikerült jól a rajt, az első fordulóban az élvonaltól nyáron búcsúzott Ceglédtől kikaptunk hazai pályán. A Pick csapatának fiataljai szintén vereséggel kezdték a bajnokságot, és vélhetően ők sem szerettek volna ismét pont nélkül maradni.

A mieink jól kezdtek, Péter Dominik szerezte az első találatot, és ugyan tapadtak ránk a hazaiak, de a 9. perctől Rédei István háromszor is mattolta Lakatos Krisztiánt, és közben a Szeged nem tudott eredményes lenni, ennek köszönhetően 8-5-re megléptünk. Az előnyünk a félidő felénél elapadt, sőt a 22. percben, a mérkőzés folyamán először, a Pick átvette a vezetést. Nem hagytuk azonban kibontakozni őket, a védekezésünk jól működött, Mándi Norbert is remekelt, hét lövés akadt el benne. Sikerült ismét fórt szerezni, de a szünetig egyenlített a Szeged.

A második félidő is DEAC-góllal indult, Gidai Máté volt eredményes. Nagyon szoros küzdelem zajlott a pályán, és hiába szereztünk többször is vezetést, a csongrádiak egyenlítettek. Később jött egy kis rövidzárlat a részünkről, amikor a támadásainkat elrontottuk, még a hetes sem ment be. Tíz percen át csak egyszer tudtunk a hálóba találni, ráadásul kiállítás miatt emberhátrányba is kerültünk, és a Szeged ezt kihasználva hárommal elhúzott. Illés Tamás, Balázs Sándor és Pethő Ákos gólja visszahozta a reményt, emellett kapusunk, Boros Tamás több lövést hárított, így újra egál lett, de a hazai fiatalok nem hagyták magukat, és a Haskó-Natkai páros sem volt velünk, szórták ki a játékosainkat. Ezt már nem bírták el a mieink, akik hiába küzdöttek nagyot, 28-27-es vereséget szenvedtek.

Továbbra is pont nélkül állunk a bajnokságban, így jövő hét szombaton, hazai pályán az Orosháza ellen mindenképpen győzni kell!

NB I/B, 2. forduló
Pick Szeged U21–DEAC 28-27 (15-15)

Városi stadionSzeged. Vezette: Haskó, Natkai.
DEAC: Mándi, Boros – Péter D. 3, Mucza 2, Rédei 6, Balázs S. 4, Pethő 3, Bíró Á. 1, Hornyák Z., Mórucz, Fülöp, István P. 2, Gidai 1, Illés 4 (2), Dobos 1, Fábián.

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/3.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.