Megkezdte a felkészülést a DEAC kézilabdacsapata

Hétfő délután Bíró Imre vezetőedző megtartotta az első foglalkozást az NB I/B-re készülő kézilabda-együttesnek. Új játékosok is csatlakoztak a kerethez.

Az előző szezonban remekül teljesítettek a DEAC kézilabdázói az NB II-ben, ahol veretlenül álltak az élen a bajnokság felfüggesztéséig. A másodosztályban már jóval nehezebb mérkőzések várnak csapatunkra, ezért a szakosztálynál igyekeznek erősíteni. Távozó egyelőre nincs, ugyanakkor három játékost sikerült leigazolni. Hajdúnánásról érkezett a mindössze 19 éves jobbszélső, Kiss Dávid, akinek érkezésével nőttek Bíró Imre vezetőedző variációs lehetőségei, ugyanis ezen a poszton Vécsei Vencel játszotta végig az előző szezont. Ennek oka, hogy Sugár Bence korábban abbahagyta, Fülöp Gábor térdsérüléssel bajlódott, hamarosan meg is kell műteni, míg Szalai Balázs még nagyon fiatal, serdülőkorú játékos.

Szintén a DEAC-ot erősíti a jövőben Pál Gergely, aki az előző szezonban az NB I-ben szerepelt a Vác színeiben. A 35 éves átlövő rutinjával sokat segíthet csapatunknak. A harmadik új igazolás Molnár Zsolt, aki legutóbb a Balmazújváros csapatában játszott az NB I/B-ben.

A mai első edzésen nem csak a kézilabdáé volt a főszerep, ugyanis a fiúk fociztak is egy kicsit. Bíró Imre arról beszélt honlapunknak, hogy alakul a csapat felkészülése a következő hetekben.

A hét első napján, valamint pénteken a DESOK-ban edzünk, csütörtökre egyéni feladatot kapnak a játékosok – kezdte a DEAC vezetőedzője. – Akiknek nincs munkahelyi elfoglaltságuk, hetente két alkalommal délelőtti foglalkozáson is részt vesznek. A tervek szerint az UniFitben kondicionáló edzések is lesznek, illetve edzőmérkőzéseket játszunk majd. Sajnos a Kassával – amely klubbal nagyon jó a viszonyunk – tervezett találkozó meghiúsult, majd keresnünk kell másik ellenfelet. Ami már biztos, hogy a Békéssel játszunk július 30-án és augusztus 12-én, valamint vár még ránk egy Ligakupa-mérkőzés is, még kérdéses, ki ellen.

TOVÁBBI FOTÓK AZ ELSŐ EDZÉSRŐL

A Magyar Kézilabda Szövetségnél elkészült a bajnoki sorsolás. A DEAC a Hatvan otthonában kezdi meg a küzdelmeket szeptember 13-án. Egy héttel később sor kerül az első hazai mérkőzésre, az ellenfél a Balassagyarmati Kábel SE lesz a DESOK-ban.

Bajnoki menetrend
Hatvani KSZSE – DEAC
szeptember 13.

DEAC – Balassagyarmat
szeptember 20.

DEAC – Mezőkövesd
szeptember 27.

Pick Szeged U22 – DEAC
október 11.

DEAC – Kecskemét
október 18.

Nyíregyháza – DEAC
október 25.

DEAC – Mizse KC
november 15.

Ferencváros U22 –DEAC
november 22.

DEAC – Vecsés
november 29.

Ózdi KC – DEAC
december 6.

DEAC – Békési FKC
december 13.