Megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből

A kihagyott ziccereket és a sok kiállítást nem bírta el a DEAC, amely hiába vezetett két perccel a vége előtt négy góllal, döntetlent játszott az NB I/B 3. fordulójában.

A forduló előtt élen álló Békési FKC együttesét fogadták a DEAC kézilabdázói a DESOK-ban. Ezúttal is sokan kilátogattak a mérkőzésre, a szurkolók végig buzdították kedvenceiket.

Villámrajtot vettek a vendégek, alig telt el 2 perc, és már 3-0-ra vezettek. Hat perc után találtunk be először a kapuba Dobos Balázs révén, és innentől megindultunk fölfelé. A 10. percben már a fordítás is összejött (5-4), ami után felpörgött csapatunk, és a félidő végére négygólos előnyre sikerült szert tenni.

Az elsőhöz hasonlóan a második játékrészt is rosszul kezdtük, fel is zárkózott az ellenfél. Jókor jött Rédei István gólja, mert ezzel sikerült megtörni a békésiek lendületét. Ismét visszaállt a négy-ötgólos különbség, ám sajnos nem koncentráltunk eléggé, számtalan ziccert hibáztunk, ráadásul rengeteget voltunk emberhátrányban a kiállítások miatt. Hiába vezettünk az 58. percben még négy góllal, a végére egyenlített a Békés, amely így elvitt egy pontot Debrecenből.

NB I/B 3. forduló
DEAC–Békési FKC 27-27 (17-13)

DESOK. Vezette: Budai-Bock, Wenzel.
DEAC: Maródi – Kiss A. 1, Balázs S. 3, Pethő 6 (3), Dobos 3, Mucza 2, Illés 6 (1); Pelyhe, Hornyák, Rédei 1, Kathi 3, Kiss R., István P. 2, Szolnoki, Bíró, Fábián

Kiállítások: 10, ill. 0 perc
Hétméteresek: 4/5, ill. 3/5