Megvan a hatodik hely

A Debreceni Egyetem alakulata a második félidőben magabiztos teljesítményt nyújtott, ennek köszönhetően elhozta a két pontot a Százhalombatta csarnokából.

A DEAC férfi kézilabdázói szombaton a Százhalombatta otthonában zárták a 2022/23-as szezont. Volt tétje ennek az összecsapásnak, mivel Mándi Norbert legénysége egy győzelemmel a hatodik pozícióban fejezte volna be a bajnokságot.

A találkozó első gólját Gálli Krisztián szerezte, erre egy 3-0-s sorozattal válaszoltunk, így az ötödik perc derekán 3-1-re vezettünk. A tizenegyedik minutum végén Mucza Norbert vette be Kovács János kapuját, ezzel 4-7 állt az eredményjelzőn. A hazaiak pillanatai következtek, emiatt a félidő derekán először hátrányba kerültünk (8-7). Ezt követően rendeztük a sorainkat, Kiss Roland lövésével kettővel mentünk (8-10). Az ellenfelünk ismét új erőre kapott (11-10), majd a jó védekezésünknek hála végül visszaállt a szünetre a kétgólos előnyünk (12-14).

A második játékrészben már jóval egyoldalúbb küzdelmet láthattak a szurkolók, de ezt mi egyáltalán nem bántuk. Mindig akadt támadásban olyan ember nálunk, aki vállára vette a csapatot: Pethő Ákos rövid időn belül duplázott, aztán Mucza és Kathi Péter villanásainak örülhettünk. Az utolsó tíz percnek megnyugtatónak tűnő fórral vághattunk neki (20-24). A hátralévő időben sem változott a játék képe, a 25-31-es végeredményt Nagy-Menyhárt László állította be.

Együttesünk ebben az idényben harmincegy pontot gyűjtött, ezzel pedig az előkelő hatodik helyen végzett.

NB I/B 29. forduló
Százhalombattai KE-DEAC 25-31 (12-14)
Városi Szabadidő Központ, vezette: Haskó Tamás Károly, Natkai Norbert.
A DEAC összeállítása: Boros, Maródi – Mucza 4, Kiss R. 8, Bíró 1, Illés 2 (1), Kathi 4, Szolnoki, Kiss A. 4 (1), Pethő 2, Nagy-Menyhárt 2 (1), Szilágyi, Dobos 1, Király, István 3. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 2/2 ill. 3/3.
Kiállítások: 4 ill. 6 perc.

Fotó: Czeglédi Zsolt