Megvan az első pont

Az Orosháza elleni NB I/B-s bajnoki nagy részében vezetett a DEAC kézilabdacsapata, végül döntetlennel zárult a találkozó.

A másodosztályú kézilabda-bajnokság 3. fordulójában az élvontól nyáron búcsúzott Orosháza csapatát fogadtuk a DESOK-ban. A vendégek az első két mérkőzésükön négy pontot szereztek, a DEAC első győzelme ugyanakkor váratott magára, de reméltük, végre megtörik a jég.

A sikertelen bajnoki rajt talán még a fejekben volt, mert nem kezdtük túl jól a mérkőzést, sokat hibáztunk, eladtuk a labdákat és pontatlanra sikerültek a befejezések, a vendégek kapusa, Majdán Márk ziccereket védett. Csapatunk erejét mutatja ugyanakkor, hogy háromgólos hátrányból sikerült felállnunk, és hiába kértek időt az orosháziak, a 22. percben átvettük a vezetést. Innentől felszabadultabban, nagyobb koncentrációval, remek teljesítményt nyújtva kézilabdáztunk. Boros Tamás fontos pillanatokban hárított, labdákat szereztünk, jól védekeztünk, és szinte minden támadás bement. A nagyobb hátrányból hirtelen négygólos előny lett, a vendégek kapuscserével is próbálkoztak, de hiába.

A második félidő 13-10-es állásnál kezdődött, sajnos azonban a sorozatos kiállításokat nem bírtuk el, ilyenkor az ellenfél rendre felzárkózott. Utána helyreállt a rend, a 48. percben még 21-17 volt a DEAC javára. A hajrát az Orosháza bírta jobban, kiegyenlített, ám még maradt esélyünk a győzelemre. Húsz másodperccel a vége előtt egy góllal vezettünk, a vendégek utolsó támadását azonban nem tudtuk kivédekezni, így döntetlennel zárult a találkozó.

Bár nem sikerült nyerni, de a mai teljesítmény önbizalmat adhat a folytatásra. Három igen nehéz mérkőzésen vagyunk túl, hiszen az előző szezon két NB I-es csapata ellen már játszottunk, illetve a rendre élmezőnyhöz tartozó Pick Szeged otthonában vendégszerepeltünk, ott egyetlen góllal maradtunk alul). Jövő hét szombaton utazunk Ózdra, ott elindulhatunk a győzelem útján.

NB I/B, 3. forduló
DEAC – Orosházi FKSE 24-24 (13-10)

DESOK. Vezette: Asztalos, Szalay.
DEAC: Boros – Gidai 3, Pethő 4, Rédei 3, István P. 3, Mucza 3, Illés 4 (1); Hornyák, Bíró 1, Mórucz 2, Balázs S., Fábián 1, Zalai

Kiállítások: 14, ill. 8. perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2

Fotók a mérkőzésről