Motivált jobbátlövő érkezik Szegedről

Tusjak Márton abban bízik, hogy korábbi csapattársainak köszönhetően hamar felveszi a fonalat a Debreceni Egyetem alakulatában.

Tusjak Márton az új idényben már a DEAC kézilabdacsapatában teheti le a névjegyét. A 20 esztendős jobbátlövő az előző hat évben Szegeden bontogatta a szárnyait. A fiatal játékos a legutóbbi szezonban tizenöt gólt szerzett az NB I/B-ben a hetedik helyen záró OTP Bank-Pick Szeged U21-es együttesében, emellett az OTP Bank-Pick Szeged III-ban 14 NB II-es összecsapáson 76-szor volt eredményes.

Nagyon örültem, amikor felvette velem a kapcsolatot Mándi Norbert. A beszélgetések során azt éreztem, hogy a vezetőedző bízik bennem, ez pedig fontos nekem. Az sem elhanyagolható, hogy szimpatikusnak találtam azt a tervet, amit Norbi felvázolt. Úgy gondoltam, új impulzusra van szükségem, ezért is kapóra jött, hogy megkeresett engem. Alig várom, hogy megkezdjük a közös munkát, ég bennem a bizonyítási vágy. Leendő csapattársaim közül Hegedűs Patrikot és Tóth Mátét is jól ismerem, biztos vagyok benne, hogy ők segítenek majd a beilleszkedésben. 2018-ban Kondorosról kerültem Szegedre, ahol kiváló trénerekkel dolgozhattam együtt, ennek köszönhetően rengeteget fejlődtem. Az előző szezonom sajnos elég hullámzóan alakult, mivel eleinte kevesebb játéklehetőséget kaptam, de az idény hajrájában már több időt tölthettem a pályán. Azt mondják rólam, hogy jó kezem van, illetve többen kiemelték már a lövőtechnikámat. Arra különösen büszke vagyok, hogy védekezésben az utóbbi időben sokat léptem előre. Júliusban kezdjük meg a felkészülést, addig szeretnék minél több időt tölteni a családommal és a barátaimmal – fogalmazott Tusjak Márton.