Nagyszerű játékkal fontos győzelmet arattunk

A DEAC végig vezetve nyert a Győr ellen hazai pályán, és ezzel két pontra került a negyedik helytől.

Rendkívül fontos találkozó elé néztek a Debreceni Egyetem kézilabdázói, akik az osztályozót jelentő negyedik helyért nagy küzdelmet folytatnak, és éppen az ebben a pozícióban lévő ellenfelet, a Győrt fogadták. A sikerre azért volt szükség, mert két pontra megközelíthettük volna a riválist, és az sem volt mindegy, hány góllal nyerünk, ugyanis pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény számít. A zöld-fehérek otthonában 32-27 lett az eredmény, itt tehát minimum hattal kellett volna győznünk. Sikerült!

Rögtön az elején hetest védett Boros Tamás, ami megadta az alaphangulatot. Kapusunk egyébként az egész mérkőzésen szenzációs teljesítményt nyújtott, ziccereket is hárított, nagyban hozzájárult a DEAC győzelméhez.

Visszatérve a mérkőzés kezdetére, nagyon belehúzott együttesünk. Szép támadásokat láthattak a kilátogató szurkolók, és a védekezésünk is jól működött. A Győr negyedóra alatt mindössze három találatot tudott szerezni, míg a DEAC kilencet. Aztán némileg megtört a lendületünk, becsúsztak hibák, pontatlanságok, és az ellenfél pillanatok alatt feljött kettőre. A félidő végére azonban újra megtáltosodtunk, ennek köszönhetően 16-10-tel zártuk a játékrészt.

A folytatásban is remekül kézilabdázott együttesünk. Még akkor is tudtuk tartani a különbséget, amikor a vendégek a kapust lehozva hét játékossal támadtak. Hiába kapta a Győr folyamatosan a heteseket, nem tudott jelentősen ránk jönni, köszönhetően a már említett Boros Tamás védéseinek is. A hetek óta jó formában lévő István Péter ezúttal is vezére volt a DEAC-nak, 10 góllal járult hozzá a sikerhez.

A győzelemnek köszönhetően feljöttünk a hatodik helyre. Jövő héten Balatonfüredre látogatunk, ott is mindenképpen meg kell szerezni a két pontot, hogy ne szálljanak el az esélyeink, de ezzel a teljesítménnyel lesz keresnivalónk a Balaton parti városban.

NB I/B alsóház, 7. forduló
DEAC – Agrofeed ETO UNI Győr 35-29 (16-10)

DESOK. Vezette: Paska, Vastag.
DEAC: Boros – Gidai 9 (3), Bíró Á. 5, Pethő 2, István P. 10, Mucza 1, Illés 5; Mándi, Kathi 2, Tóth M. 1, Hornyák Z., Mórucz, Péter D., Király

Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/3, 6/9