NB I-es csapat ellen a Magyar Kupában

A Debreceni Egyetem kézilabdacsapata az élvonalban szereplő Ceglédet fogadja pénteken a DESOK-ban. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Az Egerrel vívott Ligakupa-mérkőzés után újabb NB I-es ellenféllel találkozik a DEAC kézilabdacsapata, ezúttal egy másik sorozatban, a Magyar Kupában. Az ellenfél a Ceglédi KKSE lesz, amely a K&H ligában jelenleg a 11. helyen áll.

A mieink az első fordulóban a Nyíregyházát búcsúztatták, majd a Mizse otthonában elért döntetlennel jutottak a következő körbe. Pénteki ellenfelünk – élvonalbeli csapatként – csak most kapcsolódik be a kupa küzdelmeibe.

A DEAC-nak nem ez lesz az idei első összecsapása, hiszen közel egy héttel ezelőtt Ózdon játszott Ligakupa-mérkőzést, amit 31-28-ra megnyert. Sűrű a fekete-fehérek programja, ugyanis a holnapi találkozót követően jövő hét kedden és csütörtökön a Nyíregyházával csapnak össze a Ligakupában. Hornyák Zoltán csapatkapitány szerint ezek a tétmeccsek jól illenek a felkészülésbe.

Nagyon sok az elmaradt meccsünk az őszi szezonból, és január 30-án már bajnokit játszunk, így a Cegléd elleni Magyar Kupa-mérkőzést és az ezt követő két Ligakupa-találkozót a felkészülés részének tekintjük, nem kell edzőmeccseket szervezni erre az időszakra – fogalmazott a beállós. – Az, hogy egy élvonalban szereplő, ezáltal erősebb játékerőt képviselő csapattal találkozunk, mindenképpen az előnyünkre válik. Bár nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de a továbbjutásról nem mondunk le, igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból. Videón kielemezzük majd a Cegléd játékát, és holnap mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat. Ha továbbjutunk, annak csak örülünk, de ha nem sikerül, akkor sem leszünk elkeseredettek, hiszem az ellenfél egy profi gárda, jobb játékerőt képvisel, mint a mi csapatunk” – hangsúlyozta Hornyák Zoltán.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A találkozót pénteken 18.30-kor rendezik a DESOK-ban, és a DEAC TV Youtube csatornáján élőben lesz látható.

Kézilabda Magyar Kupa, 3. forduló
DEAC–Ceglédi KKSE
péntek 17.30, DESOK