Nehéz helyzetben

Négygólos vereséget szenvedett a DEAC kézilabdacsapata a Százhalombatta otthonában az NB I/B alsóház 6. fordulójában. Az első félidőben még együttesünknél volt az előny, de a végére feljöttek a hazaiak.

Újabb nehéz feladat elé néztek a DEAC kézilabdázói, hiszen az ellenfél a forduló előtt vezette az alsóházi rájátszást. A két csapat debreceni mérkőzésén már láthattuk, hogy a battaiak mire képesek, a mieinknek azonban nagy szükségük volt a két pontra, hogy ne szakadjanak le az élmezőnyhöz tartozó kvartettől.

Az első félidő végig nagyon szoros volt, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. A 12. percben még a hazaiak mentek két góllal, ám nem sokkal később sikerült fordítanunk. Amikor a 27. percben kiállították Pethő Ákost, az ellenfél remekül kihasználta emberelőnyét, és visszavette a vezetést, amit azonban nem tudott megtartani, a félidő végére 18-19 volt az állás. Játékosaink remek teljesítményt nyújtottak, védekezésben és támadásban is kitettek magukért, István Péter és Illés Tamás például százszázalékos mérleget produkált támadásban.

A szünet után az első találatot a DEAC szerezte, így rögtön kétgólos lett a fór, ám a battaiak nem hagyták magukat leszakítani, pillanatok alatt ledolgozták minimális hátrányukat. Közel tíz percen keresztül az volt a forgatókönyv, hogy a hazai gárda vezetett egy góllal, a mieink pedig egyenlítettek. Ahogy a hajrára fordultak a csapatok, úgy lett egyre nagyobb a különbség a Batta javára. Itt már becsúsztak hibák, nem voltunk annyira pontosak, mint az első játékrészben, és ez nem maradt büntetlenül. Hiába szerzett zsinórban három akciógólt Bíró Ádám, nem sikerült visszajönni a meccsbe. A DEAC 34-30-ra elveszítette a mérkőzést.

Ezzel a vereséggel együttesünk távolabb került az osztályozós helytől. Legközelebb május 14-én a negyedik helyen álló Győr ellen játszunk hazai pályán,  a találkozó akár sorsdöntő is lehet számunkra.

NB I/B alsóház, 6. forduló
Százhalombattai KE–DEAC 34-30 (18-19)

Városi Szabadidő Központ Százhalombatta. Vezette: Cseszregi, Sipos.
DEAC: Mándi, Boros – Hornyák, Mucza, Bíró Á. 7, Pethő 3 (1), István P. 8, Mórucz 2, Gidai 5 (3), Péter D., Illés 5, Kathi, Bakó, Tóth M., Király

Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4