Nehéz megmérettetés előtt

Pénteken 19 órakor a jó játékerőt képviselő Kecskemét otthonában lép pályára a DEAC kézilabdacsapata az NB I/B 16. fordulójában.

Igen nehéz találkozó vár a Debreceni Egyetem kézilabdázóira, ugyanis a tabella második helyén álló Kecskemét ellen lépnek pályára idegenben. A hírös városiak nagyon jól szerepelnek ebben a szezonban, mérlegük 8 győzelem, 2 döntetlen és mindössze 2 vereség, ennek köszönhetően a tabella második helyén állnak, míg a DEAC 8 egységgel kevesebbet gyűjtve a nyolcadik pozíciót foglalja el.

“Nincsenek elvárások a mérkőzéssel kapcsolatban – kezdte csapatunk pályaedzője, Szabó Csaba. – Gyűjtjük a pontokat és szeretnénk megnyerni minden meccset. A Kecskemét az egyik legerősebb csapat az NB I/B-ben, posztonként van legalább két kitűnő játékosuk, esélyesek a bajnokság megnyerésére is. Ettől függetlenül mi a lehető legjobban felkészülünk, és megpróbáljuk megtalálni a gyenge pontjukat. Nekünk most volt pár napunk pihenni, nekik viszont kevesebb, ez az előnyünk lehet. Sajnos sok a sérült nálunk, ezért valószínűleg a Mizse KC ellen pályára lépő csapat fog pénteken is játszani.”

Szabó Csaba szerint nagyon oda kell majd figyelni a Kecskemét rutinos irányítójára, Bíró Balázsra, aki hihetetlen jól érzi a játékot a beállóval. Kapus poszton is rettentő erősek, és a széleket is remekül használják a lila-fehérek.

Ami a DEAC-ot illet, a csapat múlt héten hazai pályán nem tudta megtartani jelentős előnyét a Mizse KC-val szemben, és a találkozó fájó döntetlennel zárult. Pénteken még nagyobb feladat áll előttünk, idegenben bravúr kellene a Kecskemét ellen.

“Fontos, hogy a végén is ugyanúgy koncentráljunk. Sokat dolgozunk mi is és a játékosok is azért, hogy a végjátékra ne fogyjon el a csapat, és fejben is ott tudjunk lenni az utolsó másodpercig. Ha ez sikerül, felvehetjük a harcot ellenük” – zárta Szabó Csaba.

NB I/B, 16. forduló
KTE-Piroska Szörp – DEAC
péntek 19.00, Messzi István Sportcsarnok Kecskemét

N.S.