Nehéz terepen kell bizonyítani

Mándi Norbert vezetőedző örül annak, hogy a Debreceni Egyetem alakulata az előző fellépésén kevés ki nem kényszerített hibát vétett.

A DEAC férfi kézilabdacsapata hozta a kötelezőt a múlt héten, hiszen hazai környezetben 31-26-ra legyőzte az Ózdot. A végeredmény kissé csalóka, mivel a sereghajtó nem adta ingyen a két pontot. A találkozón Kiss Roland és Illés Tamás hét-hét gólt szerzett, míg Tóth Máté hatszor volt eredményes. Ennek a győzelemnek köszönhetően Mándi Norbert legénysége megszakította a három vereségből álló sorozatát.

Ezen a mérkőzésen a legfontosabb feladat a győzelem volt, amit szerencsére teljesítettünk. Az elmúlt hetek gyengébb szériája kicsit rányomta a bélyegét a produkciónkra, ugyanis jó és kevésbé jó megoldásaink egyaránt akadtak. Az nem tetszett, hogy az első félidőben felvettük az ellenfél lassabb tempóját. A második játékrészben nagyobb ritmusban kézilabdáztunk, ennek köszönhetően elléptünk hat-hét találattal. Néhány buta gólt leszámítva hátul összességében elfogadható teljesítményt nyújtottunk. Ezúttal kevés ki nem kényszerített hibát követtünk el, ezzel az előző hetekben gyakran meggyűlt a bajunk. Emellett azt szintén érdemes megjegyezni, hogy végre jöttek a sikeres átlövések, Kiss Roli remek teljesítményt nyújtott, mellette Tóth Mátét lehet kiemelni. Annak is örülök, hogy voltak olyan játékosok, akik megálltak olykor, és így nem ész nélkül mentünk előre – nyilatkozta Mándi Norbert.

Együttesünk ezen a hétvégén a Szigetszentmiklós otthonában vendégeskedik, a bajnoki szombaton 18 órakor kezdődik. A Pest vármegyeiek hazai környezetben vereséggel indították a szezont, ám ezt követően sorrendben a Ceglédet, a Békést és a Fejér-B.Á.L. U21-es alakulatát is két vállra fektették saját csarnokukban.

Nyáron nagy változások történtek a szigetszentmiklósiaknál, ha jól tudom, tíz új játékost szerződtettek, a keretükben vannak olyanok, akik korábban az NB I-ben szerepeltek. Nem lesz egyszerű dolgunk ott, a szurkolóik miatt sem. Nem legyőzhetetlen ellenfélről beszélünk, nyilván sok múlik majd a napi formán. Szeretnénk ponttal vagy pontokkal hazatérni, de ezért sokat kell tenni – hangsúlyozta a trénerünk.

NB I/B 11. forduló
Szigetszentmiklósi KSK-DEAC
2023. 11. 18. (szombat) 18.00, SZKSK Kézilabda Csarnok