Nem bírtuk el a sok hiányzót

Az első félidőben még döntetlen volt az állás a Kecskemét ellen, a szünet után azonban a vendégek ki tudták használni, hogy a tartalékos DEAC játékosai elfáradtak.

A KTE-Piroska szörp együttesét fogadta a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata az NB I/B 5. fordulójában. Sérülések és betegségek sújtják együttesünket, ráadásul mára többen a koronavírus jeleit mutatták, ezért kértük a mérkőzés halasztását, amibe viszont az ellenfél – mondhatni nem túl sportszerűen – nem egyezett bele. Több fiatal, rutintalan kézist kellett bevetni, hogy le tudjuk játszani a találkozót.

A nehézségek ellenére jól kezdtünk, az első félidőben szinte végig vezettünk, ám a szünetre egyelőre állásnál mentek a felek. A második félidőben már kijött, hogy több meghatározó emberünk hiányzott, a KTE átvette a vezetést, majd idővel egyre nagyobb előnyre tett szert. Kevés volt a variációs lehetőségünk, ami kihatott a teljesítményünkre. Akik pályán voltak, mindent megtettek, de elfáradtak, és ezt kihasználták a vendégek, akik 25-19-re megnyerték találkozót.

Az utolsó pillanatig kérdéses volt a mérkőzés megrendezése, ugyanis ma délelőtt derült ki, hogy az egyik játékosunk COVID-tünetes, és még két emberünknél felmerült a gyanú – tudtuk meg a DEAC vezetőedzőjétől, Bíró Imrétől. – A szövetség azt kérte, állapodjunk meg a Kecskeméttel, ám ők nem voltak hajlandóak elhalasztani a bajnokit. Az első félidei játékunk miden várakozást felülmúlt, talán fűtötte a játékosokat a vágy, hogy ha már nem sportszerű az ellenfél, akkor tegyenek valamit ellene. A szünet után azonban elfáradtunk. A rutinos emberek helyett olyan gyerekek léptek pályára, akik a felnőttek között még nem sok időt töltöttek. A nehézségek ellenére a társaság tartása megfelelő volt, és amit lehetett, megtettek a játékosok.

Kovács Anikó fotói a mérkőzésről

Kézilabda NB I/B, 5. forduló
DEAC–KTE-Piroska szörp 19-25 (11-11)

DESOK. Vezette: Fibec, Herbák.
DEAC: Mándi 1, Maródi – Mórucz 1, Bíró Á. 5, Hornyák Z. 1, Pethő 5 (3), Zalai 2, Leiter 1, Kiss D. 1, Péter D. 1, Szolnoki 1, Kathi, Lasancz, Pál G.

Hétméteresek: 3/3, ill. 2/3
Kiállítások: 6, ill. 10 perc