Nem jött össze a pontszerzés a fővárosban

A Debreceni Egyetem alakulata a Rákosmente otthonában is alulmaradt, így immáron három meccs óta nyeretlen a másodosztályban.

A DEAC kézilabdacsapata szombaton a Rákosmente csarnokában vizitált. Ellentétes előjelekkel várhatták a gárdák a bajnokit, mivel a hazaiak a legutóbbi három meccsüket megnyerték, ezzel szemben Mándi Norbert tanítványai az előző két fordulóban kikaptak.

Nem úgy indult a találkozó, ahogy reméltük, hiszen a 12. perc közepén már 6-3 szerepelt a kijelzőn. Nem sokkal később egy 5-1-es sorozatnak köszönhetően először átvettük a vezetést (7-8). Az első játékrész végéig kiegyenlített küzdelmet láthattak a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontba kilátogató drukkerek, ezt bizonyítja, hogy egynél nagyobb differenciát egyszer sem jegyezhettünk fel. Az eredmény alakulását figyelembe véve nem okozott meglepetést, hogy a szünetben döntetlenre álltak a felek (15-15).

A második játékrész Tóth Szabolcs és Hegedűs Patrik gólváltásával kezdődött. Ezt követően főleg a rákosmenteiek voltak kedvezőbb helyzetben, ám Kiss Axel újabb találatával a 45. minutum elején ismét egalizáltunk (20-20). Jobbszélsőnk teljesítményét egyébként nem érhette kritika, mivel nyolc gólig jutott, ezzel ő lett a mezőny legeredményesebb játékosa. Az összecsapás utolsó szakaszában a házigazda akarata érvényesült, emiatt egyre biztosabbá vált, hogy a rossz szériánk nem fog megszakadni. Az 56. percben Burony Bence bevette Boros Tamás kapuját, ezzel végleg megpecsételődött a sorsunk (29-25). A 31-28-as végeredményt Bakó Ádám állította be egy büntetőből.

NB I/B 22. forduló
Rákosmente-DEAC 31-28 (15-15)
Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, vezette: Gál László, Ludvig Benedek Dezső.
A DEAC összeállítása: Boros, Maródi – Hornyák, Bakó 1 (1), Fülöp, Hegedűs 5, Illés 2, Almásy, Szolnoki, Kiss A. 8 (3), Pethő 4, Kerezsi 1, Dobos 1, Tóth M., István P. 6. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 3/3 ill. 4/4.
Kiállítások: 4 ill. 6 perc.