Nem sikerült jól a rajt

A Békési FKC ellen játszotta idei első mérkőzését az NB I/B-ben a DEAC kézilabdacsapata. A találkozóra eredetileg még ősszel került volna sor, ám a vírushelyzet miatt halasztás történt, és most pótolta a két együttes.

Kezdetben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a 10. percben megszereztük a vezetést – mint később kiderült, először és utoljára – ám a vendégek gyorsan fordítottak, és onnantól az egész mérkőzés alatt náluk volt az előny. Különösen a jobb oldaluk volt veszélyes, de átlövésből is rendre eredményesnek bizonyultak. A DEAC a békésiek zárt védekezésével nem tudott mit kezdeni, gyakran kapkodtak játékosaink, emiatt rossz döntéseket hoztak a befejezéseknél.

Háromgólos hátránnyal kezdtük a második félidőt, és úgy tűnt, sima lesz a vége, hiszen már hat góllal is elhúzott az ellenfél. Ekkor viszont elkezdtünk koncentráltabban játszani, szép lassan feljöttünk, megvolt az esély, hogy egy találatra legyünk az egyenlítéstől, ám a sorsfordító pillanatokban rendre hibáztunk, és ezt a Békés remekül kihasználta. Hatalmas küzdelem jellemezte a mérkőzést, mindkét oldalon sok volt a szabálytalanság, amit kiállítások követtek, és a csapatok sorra dobták a heteseket is. A találkozót végül 27-22-re a vendégek nyerték meg.

Fotók a mérkőzésről

NB I/B, 11. forduló
DEAC–Békési FKC 22-27 (11-14)

DESOK. Vezette: Rontó. Szanyi.

DEAC: Mándi, Kőrizs – Pethő 6 (2), Hornyák, Mucza 3, Bíró 3, Pál G. 3, Illés T. 4 (4), Kathi, Leiter 2, Mórucz, Mezei, Szolnoki, Füzesi, Tóth M., Zalai 1.

Kiállítások: 14, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/8, ill. 7/8

Az NB I/B állása