Nincs megállás, kedden már kupameccset játszunk

Vasárnap Szegeden lépett pályára bajnokin a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata, kedden pedig ismét utazik, méghozzá Lajosmizsére, ahol Magyar Kupa-mérkőzést vív.

Sűrű a DEAC kéziseinek programja, hiszen tegnap este Szegeden vendégszerepeltek az NB I/B-ben, kedden pedig a Mizse KC otthonában lépnek pályára a Magyar Kupa második fordulójában.

Sajnos a Pick Szeged U22-es gárdája elleni találkozó nem sikerült jól, pedig többször is vezettünk a mérkőzésen, ám az az utolsó negyedórában a hazaiak felülkerekedtek. Bíró Imre vezetőedző szerint a játékosok hozzáállása végig dicséretes volt.

A második félidőt jól kezdtük, jó ment a védekezés, gólokat szereztünk – tekintett vissza Bíró Imre. – Kettővel is vezettünk, majd volt egy lélektani pillanat, amikor egy indítást nem tudtuk eredményesen befejezni, így ahelyett, hogy hárommal elhúztunk volna, a Szeged egyre közelebb került, és idővel fordított is. Nem lehet szemrehányást tenni a játékosoknak, mert hajtottak, nagyot küzdöttek, a hajrában azonban a befejezések nem voltak elég pontosak, talán kicsit kapkodtunk.

Sok idő nincs a pihenésre, a csapat éjfélkor tért haza Szegedről, és kedden ismét utazik, méghozzá Lajosmizsére, ahol 18 órakor a Mizse KC ellen játszik a Magyar Kupa 2. fordulójában. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

A Mizse tipikusan egy olyan csapat, amely esetében nem lehet tudni, mire számíthatunk. Egy biztos, igyekeznek egy átlagos szintet nyújtani és abból nem engednek. Van két-három kézilabdázójuk, akik meghatározzák a csapat játékát. Tapasztaltak, rutinosak, kellően jók ahhoz, hogy bármikor kézbe vegyék az irányítást és játékhelyzetek közbeni döntést hozzanak, ami lövésben, cselezésben nyilvánul meg. Az a konok kézilabda, amit játszanak, sokszor eredményes tud lenni. Szombaton például legyőzték a Hatvant, amely gárda az igazolások alapján a dobogóra esélyes. Nem vár ránk tehát könnyű meccs” – vélekedett a DEAC szakvezetője.

Magyar Kupa, 2. forduló
Mizse KC–DEAC
október 13., 18.00, Lajosmizse