Ötgólos siker a Nyíregyháza felett

Az első félidőben még a vendégek vezettek, ám a szünet után feljavult a DEAC játéka, és végül biztos hazai győzelemmel zárult a találkozó.

Szokták mondani, hogy a kötelező győzelem a legnehezebb, és ez ma meg is mutatkozott a Nyíregyháza elleni mérkőzésen. Az NB I/B 17. fordulójában rendezett találkozón a sereghajtó vendégek elég szűk kerettel érkeztek, ennek ellenére az első félidőben alaposan meggyűlt a bajunk velük. Nem sikerült jelentős előnyre szert tennünk, az ellenfél végig a nyakunkon volt. A 24. percben a vezetést is átvették, és kétgólos fórral várhatták a második félidőt.

Ezt az hátrányt a szünet után sikerült gyorsan ledolgozni, majd a kettős emberelőnyt kihasználva már a vezetés is a kezünkben volt. Innen már nem tudott felállni a Nyíregyháza, köszönhetően annak is, hogy jelentősen feljavult a játékunk. Jóval kevesebb hiba csúszott be, emellett Mándi Norbert remek védései borzolták a vendégek kedélyeit. A végére ötgólosra nőtt a DEAC előnye, a mérkőzés 31-26-os hazai győzelemmel zárult.

Mindössze tíz játékossal érkezett a Nyíregyháza, és azt hittük, ezt a meccset úgyis megnyerjük – kezdte Bíró Imre. – Elkövettük azokat a hibákat, amelyekről az öltözőben beszéltünk, hogy el kell kerülni. Ez felturbózta az idegállapotot, és a félidő végére vesztésre álltunk. A szünetben elbeszélgettünk, majd a második félidőben már jobban teljesítettünk. A védekezésünk feljavult, több ütközés volt, kevesebb pontatlanság jellemezte a játékunkat, bár azért voltak még hibák: Fábián lőtt három gólt, amit el kellett volna kerülnünk, akadt kipattanó, ami nem a miénk lett, elejtettük támadásban a labdát, nem lövőszándékkal támadtuk a kaput, hanem be akartuk játszani stb. Ezek megmutatkoztak a játékban, viszont a küzdeni tudás, amit magunk között DEAC-szívnek mondunk, megvolt. A 26 kapott gól sok, de támadásban agilisabbak voltunk, és ezáltal meg tudtuk nyerni a meccset” – zárta az értékelést a DEAC vezetőedzője.

Csapatunk ezzel a sikerrel feljött a hetedik helyre. Jövő hét szombaton, hazai pályán a Vecsés ellen lehet tovább gyarapítani pontjaink számát.

NB I/B, 17. forduló
DEAC–Nyíregyháza 31-26 (15-17)

DESOK. Vezette: Réti, Szedmák.
DEAC: Mándi – Gidai, Pál G. 2, Pethő 3, Hornyák Z. 2, Hornyák B. 2, Illés 2; Kőrizs, Zalai 1, Gidai 4, Mórucz 1, Bíró Á. 6, Péter D. 1, Mucza 4, István P. 3 (2), Füzesi, Leiter

Kiállítások: 8, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/2.