Remek egyéni teljesítmények is kellettek a győzelemhez

A Debreceni Egyetem alakulatának a meccs elején még döcögött a játéka a kecskeméti találkozón, de szerencsére a második félidőben fordított.

Közel két hónapig tartó szünetet követően péntek este a DEAC kézilabdacsapata a Kecskemét otthonában vendégeskedett. A találkozó előtt Mándi Norbert nem kertelt, ugyanis kijelentette, hogy a két pontért utaznak a “hírös” városba.

Kis túlzással nekünk a nyolcadik percben kezdődött el a mérkőzés, hiszen addig mi nem találtunk be, ezzel szemben a hazaiak négyszer is eredményesek voltak. A góltalanságunkat végül a télen a Szegedtől érkező Hegedűs Patrik szakította meg, majd a tizenkettedik minutumban István Péter köszönt be, ezzel egyre csökkent a hátrányunk (4-3). A folytatásban sem potyogtak ipari mennyiségben a találatok, nálunk Boros Tamás több nagy védéssel jelentkezett. Előbb Kiss Roland, majd István Péter egalizált, de az első játékrész hajrája az ellenfelünknek sikerült jobban, így a szünetben 11-9-es állás szerepelt a kijelzőn.

A második félidőt egy 4-1-es sorozattal indítottuk, ennek köszönhetően először a 36. percben vettük át a vezetést (12-13). István Péter ezen a találkozón egész egyszerűen nem tudott hibázni, rutinos beállósunk mind a nyolc lehetőségét értékesítette. Mellette Boros Tamás szintén dicséretet érdemel, mivel kapusunk nagyjából 46 százalékos védési hatékonysággal zárta a bajnokit, ami egészen parádés teljesítménynek számít. A kiváló egyéni produkciók ellenére sokáig nem tudtuk leszakítani magunkról a házigazdát, de a végjáték szerencsére úgy alakult, ahogy reméltük, végül 25-21-re diadalmaskodtunk.

Mándi Norbert tanítványai a következő fordulóban majd a Ceglédet látják vendégül, ez az ütközet február 10-én 18 órakor kezdődik a DESOK-ban.

NB I/B 16. forduló
Kecskemét-DEAC 21-25 (11-9)
Messzi István Sportcsarnok, játékvezetők: Kovács Tibor, Mándli Balázs
A DEAC összeállítása: Boros, Maródi – Hornyák, Kiss R. 6, Mórucz, Fülöp, Hegedűs 5, Illés 1, Almásy, Szolnoki, Kiss A. 1, Pethő 2 (1), Kerezsi 1, Dobos 1, Tóth M., István 8. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 4/1 ill. 2/1.
Kiállítások: 8 ill. 6 perc.