Sima továbbjutás a Magyar Kupában

Nyolcgólos győzelmet aratott a DEAC kézilabdacsapata az Ózd felett a Magyar Kupa első fordulójában, így a következő körbe jutott.

Három napon belül másodszor találkozott egymással a DEAC és az Óam-Ózdi KC. Vasárnap az NB I/B-ben csapott össze a két gárda, míg szerdán a Magyar Kupában a továbbjutásért zajlott a mérkőzés.

A bajnoki találkozó szoros küzdelmet és döntetlent hozott, a kupában azonban esélyt sem adtunk ellenfelünknek. Már az első félidőt is hatgólos előnnyel zártuk, amit a mérkőzés végére sikerült tovább növelnünk, és végül 30-22-re nyertünk. A találkozó két legeredményesebb játékosa Illés Tamás és Fábián Vince volt, mindketten 5-5 góllal járultak hozzá a sikerhez, de a többiek is jó teljesítménnyel segítették a csapatot.

A DEAC október 16-án, az NB I/B-ben játssza a következő mérkőzését. Az ellenfél a Ferencváros U21-es csapata lesz a DESOK-ban.

Magyar Kupa, 1. forduló
DEAC – Ózdi KC 30-22 (14-8)

DESOK. Vezette: Nagy F. , Túróczy.
DEAC: Mándi, Maródi – Hornyák Z. 1, Mucza 2, Bíró Á. 2, Mórucz 3, István P., Gidai 1, Rédei 3, Balázs S. 1, Péter D. 1, Illés 5 (1), Szolnoki 1, Fülöp 2, Tóth M. 3, Fábián 5.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/2, il. 3/3