Stabil védekezéssel lehet esélyünk

István Péter abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem gárdája végre házon kívül is diadalmaskodik, ezzel pedig átszakadhat a gát.

A tizenegyedik pozícióban tanyázó DEAC férfi kézilabdázói Ózdon vizitálnak szombat este az NB I/B 11. fordulójában. Mindkét gárda kilenc ponttal rendelkezik, a 10. ózdiak gólkülönbége -12, míg a cívisvárosiaké -15, ezekből a mutatókból arra lehet következtetni, hogy kiegyenlített találkozót láthatnak a Marosi István Sportcsarnokba kilátogató fanatikusok. Abból a szempontból mégis van különbség, hogy a borsodiak az előző három bajnokijukat elbukták, ezzel szemben Mándi Norbert tanítványai a múlt héten a Tatát két vállra fektették. Riválisunk támadójátékának egyik kulcsfigurája Tóth Patrik, aki 64 találatával az előkelő harmadik helyet foglalja el a góllövőlistán.

Kijelenthetjük, hogy azonos képességű csapatok találkoznak – kezdte a beszélgetést István Péter. – A nyáron két felkészülési mérkőzést játszottunk az ózdiakkal, ezekből messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, bár az hasznos, hogy tudjuk, nagyjából mire számíthatunk tőlük. Nem hiszem, hogy megrogytak volna a legutóbbi három vereségtől, inkább azt gondolom, hogy fűti őket majd a bizonyítási vágy. Ózdon egyik együttesnek sincs könnyű dolga, mivel a hazai szurkolók remek hangulatot teremtenek. Ellenfelünk kissé szokatlan stílusban kézilabdázik, például az akcióit elég lassan szövögeti, ettől függetlenül ez a taktika rendre eredményre vezet. Jó lenne, ha végre idegenben is nyernénk már, ehhez stabil védekezésre lesz szükség, a megszerzett labdákból pedig könnyű gólokat kell szerezni. Nem tudom, hogy eddig miért nem jött össze a pontszerzés vendégségben, de abban biztos vagyok, hogy egy győzelem átszakítaná a gátakat – mutatott rá a tapasztalt beálló, aki ebben az idényben eddig 42-szer köszönt be a pontvadászatban.

NB I/B 11. forduló
ÓAM-Ózdi KC-DEAC
2022. 11. 19 (szombat) 18:00, Marosi István Városi Sportcsarnok

Fotó: Derencsényi István