Szegedre utazik csapatunk

Vasárnap 18 órakor a Pick Szeged U22-es együttese ellen folytatják a bajnokságot a DEAC kézilabdázói. Illés Tamás kiélezett találkozóra számít.

Két jól sikerült mérkőzés után a Pick Szeged U22-es gárdájának otthonában vendégszerepel a DEAC kézilabdacsapata az NB I/B 4. fordulójában.

A csongrádiak remekül kezdték a bajnokságot: hazai pályán legyőzték a két éve még NB I-es Vecsést. Ezt követően a Balassagyarmattal játszottak volna, ám ezt a találkozót elhalasztották, így hozzánk hasonlóan csak egy bajnokin vannak még túl.

A Debreceni Egyetem kéziseinek rajtra is jól sikerült, hiszen először egygólos győzelmet arattak a Mezőkövesd felett, majd a Magyar Kupában 33-21-re múlták felül a Nyíregyházát, és ezzel a második fordulóba jutottak.

A DEAC játékosa, Illés Tamás szerint a remek kezdés sokakat meglepett, és a csapat most arra készül, hogy folytassa a jó sorozatot.

Senki sem számított rá, hogy ilyen jól kezdjük a szezont, hiszen nem voltak a legjobbak az előjelek – kezdte a DEAC balszélsője. – Többen is betegséggel bajlódtak a felkészülés során, Imre bá (Bíró Imre vezetőedző – szerk.) sem tudott jelen lenni az edzéseken. A körülmények ellenére a Mezőkövesd elleni meccs előtt azt beszéltük meg, hogy mindent meg kell próbálnunk a siker érdekében, és végül egy góllal megnyertük a találkozót, ami természetesen jót tett az önbizalmunknak és a hangulatunknak. A Pick Szeged U22-es gárdája ellen is egy kiélezett összecsapásra számítok. Fiatalokból álló, pörgős együttes az ellenfelünk, többen is fent edzenek a BL-csapattal, nem szabad tehát őket félvállról venni. Ahogy legutóbb, úgy most is mindent megteszünk, hogy két ponttal térjünk haza” – fogalmazott Illés Tamás.

NB I/B 4. forduló
Pick Szeged U22–DEAC
vasárnap 18.00, Szeged, Városi Sportcsarnok